[- ASTRONAUTIKA -] > RADIO SWL

Udomljavanje

(1/7) > >>

Danijel:
Svojevremeno smo ovdje malo pričali o lansiranju meteosondi i lovu na njih. To nije prošlo nezapaženo. U Hrvatskoj postoji nekoliko zaljubljenika u lov na meteorološke balone i meteosonde koje isti nose. Riječ je o vrsnim poznavateljima radio tehnike, svi su oni radio amateri, elektroničari i inteligentni ljudi. Jedan od njih je i moj prijatelj s kojime sam išao u lov na jedan takav meteorološki balon i čak ga prvi pronašao pa sam za nagradu dobio tu meteorološku sondu koju je sa sobom nosio i koja sada zauzima svoje počasno mjesto, viseći na sobnoj lampi.

Ti ljudi su u stvari beskućnici na Internetu. Nitko ih ne želi. Nema ih puno, a radioamaterski forum ih ne želi udomiti kod sebe jer prate frekvencije koje nisu radioamaterske (meni je taj razlog potpuno bedast, no to je njihova stvar). S obzirom da smo mi lijepo pisali o njihovim aktivnostima, dobio sam upit želimo li ih udomiti na Astroforumu, na način da im odvojimo jednu temu u kojoj bi se oni mogli dogovarati i raspravljati o lovu na balone. Oni nama ne bi smetali niti nam se upletali u astronomske teme, no tko zna, možda bi ih astronomija mogla početi zanimati. :76: Zajedničko nam je praćenje meteoroloških modela jer je njima jako važno na kojoj visini se baloni nalaze, smjer i brzina vjetra, kretanje atmosferskih masa i slično. Osim toga, tu nam se preklapa i interes astronautike. Zanima me što mislite o tome?

garlic:
Pa meni si dopustio temu o željeznici a za ovakvo nešto uopće ne trebaš pitati. Što više znanja dovodi do neke suvisle spoznaje svega oko nas. Može, daj. Nakon 1 god opet oglasi potrebu za nofcima i tada ću se odazvati. Zadnje si rekao da je dosta love za 1-godišnji smještaj na serveru.

mark0:
ZA :hopla: :sesir:

Danijel:
Htio bih čuti vaše mišljenje, meni je ta tema jako zanimljiva, imamo zajedničkih dodirnica i mislim da bismo jedni od drugih imali što za naučiti. No kako je ovo prvenstveno astronomski forum, želim čuti mišljenje astronomske zajednice :sesir:

garlic:

--- Citat: Danijel - 29.11.2012. u 15:48:56 sati ---Htio bih čuti vaše mišljenje, meni je ta tema jako zanimljiva, imamo zajedničkih dodirnica i mislim da bismo jedni od drugih imali što za naučiti. No kako je ovo prvenstveno astronomski forum, želim čuti mišljenje astronomske zajednice :sesir:

--- Kraj citata ---


Već u početku bi imao puno pitanja radioamaterima jer..na poslu koristim radio-stanicu Motorola..na željezničkim frekvencijama. Ak slušaju te freqve ne zabrinjavam se. Onaj tko hoće zaštititi svoje komunikacije onda odabere i plati TETRA (Terrestrial Trunked Radio) koje se freqve ne mogu prisluškivati. Nisam siguran, jel naša Policija koristi taj sistem?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju