Evo ukratko obavijesti što se radi po pitanju HAS-a:
1. novi web je u izradi - bit će ljepši, pregledniji, sa forumom i još dosta novih sadržaja
2. u pripremi je anketa za društva koja će obuhvatiti sve od osnovnih informacija o društvima (ovlaštene osobe, članstvo, povijest, aktivnosti, oprema, ...) pa sve do planova i programa i aktualnog stanja financranja svakog društva kako bi imali uvid u opće stanje, ali i nadopunili web sa više informacija o svakom društvu
3. u ponedjeljak ide dopis u HZTK vezano za pitanje članstva (namjerno sam ostavio da prođe nešto više od 30 dana od zadnjeg sastanka njihovog Izvršnog odbora smatrajući da će odgovoriti u zakonskom roku, ali nisu)
4. u suradnji sa ZTK LOŠINJ od DUUDI-ja pokušavam dobiti na korištenje jednu bivšu vojnu zgradu u Malom Lošinju za potrebe ZTK i HAS-a
5. trenutno sređujem financijske izvještaje od protekle godine koji moraju biti gotovi do kraja mjeseca
6. što se financija tiče za 2014, pripremam poziv za uplatu članarine, a od prijava na natječaje za sada je Grad Mali Lošinj odobrio HAS-u 4.000kn i čekam da vidim da li će još nešto odobriti Primorsko-goranska županija
5. od ostalih aktivnosti, u pripremi je jedan priručnik za vizualno opažanje meteora u suradnji sa Lovrom Pavletićem iz AAD Rijeka koji bi trebao izaći do ljeta kao e-publikacija
Uglavnom, radi se pomalo. Odnosno ja pomalo radim koliko mi vrijeme, financijske i tehničke mogućnosti dozvoljavaju.
Na kraju želio bih reći da nije dovoljno predlagati i naganjati tajnika nego treba zasukati i vlastite rukave.