Možemo zamoliti naše predstavnike u HAS-u da to predlože na forumu, pa možda se i omogući. No kako omogućiti pristup samo članovima udruga.
No vidim da i sam sebe vrtim u petlji za ovo i protiv onog ili možemo ovako i onako...
HAS je tu već skoro dvije godine, još nije zaživio, još se bori ne s "dječjim bolestima" nego je još u inkubatoru.. ne zanamo, nitko od nas konkretno, čemu taj HAS (čemu uopće bilo koji savez - HRS, HZTK, komore i sl...) ni kako to sve organizirati, iskoristiti prednosti (ak se zna koje su uopće). Obićno svi (većina) ili šuti ili gunđa, ali malo tko od nas daje konstruktivne prijedloge i rješenja. Kad bolje razmislim, ne mogu nikog kriviti za to što ne predlaže ili ne radi, jer i sam sam zbunjen po pitanju HAS-a i nisam siguran što bih mislio, rekao, predložio.
Npr. u nekom postu sam napisao kako nije preporučljivo da u upravnom odboru budu predstavnici samo nekih udruga, a ne po jedan predstavnik iz svake udruge članice. No gdje sam rekao.... ovdje... kakva korist...nikakva...tko je čuo...nitko.
Vidim da ova saga će se nastaviti i HAS će kao ideja, stalno biti pod nekim primjedbama oko sitnica, bez pravih prijedloga i aktiviranja ljudi (naravno u te ljude ubrajam i sebe).
Ovaj forum je forum u kojem sudjeluju astronomi koji nemaju svoje udruge, astronomi čije udruge jesu i astronomi čije udruge nisu članice HAS-a.
Na forumu HAS-a trebaju raspravljati i to čitati samo članovi HAS-a. Ako netko se netko (udruga) ne želi učlaniti u HAS zašto bi ih zanimalo o čemu se raspravlja na Has-ovom forumu.
Problem okupljanja večine udruga u HAS je i to što nemaju sve astro udruge iste ciljeve (jedni su samo astrofoto s privatnim teleskopima, drugi rade popularizaciju, treći istraživanja....) pa tako nemamo ni iste ili slične poglede na to što has treba činiti za astronomsku zajednicu.
isprika na podužem tekstu, al što je jednom Lenjin napiso svojoj ljubavi u pismu... nisam imao vremena za napisati kraće pismo