[- ASTRONAUTIKA -] > RADIO SWL

pokusaj ajeto nesudjenog radiogoniometra

<< < (4/4)

Krun0:
ja sam optimistican, ovo sto sam testirao ispalo je i bolje nego sto sam mislio,
(znam da baofeng nema smisla sto se tice mjerenja nivoa signala)
radio sam goniometriju na sluh prije dost godina i znam to slusati,
 samo trebam kvalitetno prigusiti signal i doci na onaj uski pojas gdje baofeng
  pokazuje kakav takav "linearitet".....
Napravit cu jos jedno ozbiljnije testiranje ovih dana, tako da netko drugi sakrije sondu pa
cemo vidjeti......

HrvojeVt:
..... ja i dalje cekam trenutak kada ces kliknuti i napraviti TDOA. Mislim da to ima najvise sanse sa tvojim uredjajem, a mene bas zanima kako to radi ...

https://www.youtube.com/watch?v=JVGf28ckHyg

Blagus:
Danas, kad su nam za goniometriju ostale tek koja slučajna austrijanka i slovenka ovo baš i nije toliko atraktivno, ali da pitam: jel bi RTL-SDR bio pogodan za ovo? Pretpostavljam da bi, budući da nema limita na veličinu koraka - mogu ga pomicati za 1 Hz ako želim - i ima grafički prikaz signala, a može se i ručno namještati gain. A može se spojiti na mobitel što je praktičnije od laptopa.
Ima tko iskustva? Hrvoje?

DarkoKZ:
O da, itekako.
Ja sam razmišljao o toj verziji samo za sonde, stick fiksirati za antenu, usb do mobitela, eventualno dodati vanjsku bateriju za napajanje RTLSDRa,
još da je kakava dobra aplikacija za android, sve idealno.
No, nisam probao koliko je to smanjenje osjetljivosti ili je još preveliko za sondu na nekih 20m, kad je ne vidiš naravno.
e da, zaboravih, prvo me netko treba natjerati da kupim neki 5" od kineza, nisam neki ovisnik o tome.

HrvojeVt:
Pozdrav!
Evo, kad sam vec prozvan :)
Moje misljenje o sdr-u je odlicno .. u teoriji, mada u praksi nikada nisam uspio nesto dekodirati .. za to ti je najrelevantniji DarkoKz.
Sto se tice mobitela opcenito, mislim da oduzima dosta vremena i uzivancije stalno navirivanje na display koji se slabo ili nikako vidi vani.
Posto je radio-goniometrija za mene jako vazan dio cjelokupnog doživljaja dao sam si truda i napravio audible s-meter (https://www.youtube.com/watch?v=Cp_Dx_7vqIk) ... i definitivno, to je prava stvar. Znaci moj glas za obicni analogni prijemnik sa vfo korakom 1 (to koristim kao atenuator) i audio s-metar. Zanimljiva stvar je da uz Audio s-metak mozes imati i puuno lošiju i manju antenu jer je naprosto nevjerovatno koliko ljudsko uho moze dobro procijeniti visinu tona.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju