Kronološki prikaz članaka

Nalazite se u pregledu svih članaka poredanih po kronološkom redoslijedu od najnovijeg do najstarijeg, koje je napisao autor: Domagoj Petrić
Sve tajne meteora
Zanimljivosti 0
Upoznajmo stoga ovaj "vanzemaljski" fenomen i naučimo na koji način te nebeske krijesnice ukrašavaju naše nebo.
Mjesec, Zemljin prirodni satelit
Planeti 0
S obzirom na veličinu i blizinu od promatrača sa Zemlje, ovo je jedini nebeski objekt koji bez poteškoća i opasnosti za vid možete gledati, a usput i stvoriti romantičnu atmosferu.
Promjenjive zvijezde
Zanimljivosti 0
Doista postoje zvijezde koje u (ne)pravilnim intervalima pokazuju promjene svoga sjaja, a koje nisu pod utjecajem atmosfere, i takve zvijezde nazivamo - promjenjivima.
Ledeni plinoviti planeti Uran i Neptun
Planeti 0
Upoznajmo se s ova dva planeta koji čuvaju tajne koje tek treba otkriti i još jednom se zadivimo čudesima svemira.
Čudesni planet Merkur
Planeti 0
Ovo čudesno nebesko tijelo do današnjeg dana je jedno od najmanje istraženih planeta, te tako i dalje čuva neke neotkrivene misterije.
Planet Mars i njegove zanimljivosti
Planeti 0
Na Antarktici je pronađen meteorit s Marsa težak gotovo 2 kilograma. Stvorila ga je rastopljena lava marsovskog vulkana prije 4,5 milijarde godina.
Venera, taj čudesni planet
Planeti 0
Venera je planet gdje Sunce izlazi na zapadu, a zalazi na istoku. I to nije sve, jedan Venerin dan traje dulje nego cijela godina, a godišnja doba na Veneri ne postoje. No, ni tu nije kraj zanimljivostima koje ovaj planet krije.
Enceladus
Planeti 0
Enceladus je jedan od šezdesetak prirodnih satelita planeta Saturna, a otkrio ga je slavni engleski astronom William Herschel davne 1789. godine.
Planet Jupiter
Planeti 0
Jupiter je uz Saturn, Uran i Neptun, jedan od predstavnika plinovitih divova i najveći je planet Sunčeva sustava i zacijelo jedan od najzanimljivijih objekata za promatranje, kako astronoma amatera tako i profesionalaca.
Vanzemaljske polarne svjetlosti
Astronomske pojave 0
Aurora ili polarna svjetlost je pojava koja već stoljećima uljepšava nebo sjevernih i južnih polarnih krajeva našeg planeta, stvarajući prekrasne igre svjetlosti različitih boja.
Čudesni svijet Marsovih prirodnih satelita
Planeti 0
Upornost ljepših polovica često zna biti prilična gnjavaža, no jedan slučaj urodio je značajnim astronomskim otkrićem o kojem ćemo nešto više reći.
1