Kronološki prikaz članaka

Nalazite se u pregledu svih članaka poredanih po kronološkom redoslijedu od najnovijeg do najstarijeg, koje je napisao autor: Danijel Reponj
Posljednji, 15. rođendan Zvjezdarnice
Osvrt 1
Dragi naši prijatelji, došlo je vrijeme da se u ovom, posljednjem članku na Zvjezdarnici, nakon punih petnaest godina, oprostimo od vas.
Pismo poglavice Seattle - raskrinkano!
Osvrt 0
Sjećate se onog dirljivog pisma kojega je napisao poglavica Seattle, a koje svako malo bude negdje objavljeno i koje nas dirne u dušu? Evo istine o njemu.
Grad i zvijezda repatica
Dok mali pitomi grad sniva svoje bezbrižne jutarnje snove, zvijezda repatica i dalje pleše svoj jutarnji nebeski ples nad njegovim pitomim usnulim krovovima.
Danas je pun Mjesec
Zvjezdoznanci 0
Mjesec će danas izaći točno u 18:48 sati pa večeras možemo reći kako ćemo svjedočiti zadnjem zimskom punom Mjesecu u perigeju.
Tematski povezani članci
Kotur sira zvani Mjesec
Vatrena kugla iznad Hrvatske - prvi rezultati
Astronomske pojave 0
Dana 28.2.2020. godine viđena je nesvakidašnja pojava, prelet vatrene kugle (fireball) iznad Hrvatske i Slovenije. Evo što kažu astronomi nakon prvih analiza.
Tranzit Međunarodne svemirske postaje ispred Sunca 20.2.2020. godine
Zanimljivosti 0
U orbiti oko našeg planeta, od 2. studenog 1998. godine nalazi se Međunarodna svemirska postaja - ISS (International space station).
Irena, zvijezda s imenom iz Slovenije
Osvrt 0
I eto, ovime završavam svoj lov na zvijezde koje nose imena nacionalnih identiteta Hrvatske i zemalja koje ju okružuju.
Ovo je Morava, zvijezda sa srpskim imenom
Osvrt 0
Snimio sam još jednu zvijezdu iz našeg susjedstva. Nakon Stribora i Bosone, na red je došla i zvijezda Morava, iz susjedne nam Srbije.
Bosona, prva BiH zvijezda
Osvrt 0
Iskoristio sam pogodne vremenske uvjete i snimio još jednu zvijezdu. Ovaj puta to je zvijezda Bosona, dolazi nam iz Bosne i Hercegovine.
Upoznajte Stribora, prvu hrvatsku zvijezdu na nebu
Osvrt 0
Ekskluzivno objavljujemo prve snimke, prve hrvatske zvijezde Stribora, snimljene iz zvjezdarnice Apollo na dan službene objave njezina imenovanja!
Dječja knjiga o svijetu zvijezda i atoma
Knjige 0
Jeste li u knjižarama pokušali naći knjige ili slikovnice o znanosti, napisane baš za djecu, onako, lijepo ilustrirane, lepršave, prepune boja i lijepih riječi?
Sto dana astronomije!
Aktivnosti astronoma 0
Za ne povjerovati, malo po malo i u Daruvaru, najljepšem malom gradu, nakupilo se čitavih sto dana astronomije, sto dana znanosti, druženja, predavanja i znanja!
Vrijeme je za Perzeide
Događaji ove godine 0
Ljeto nam donosi najpoznatiju nebesku meteorsku predstavu. Ove godine nam Mjesec svojim sjajem neće smetati da vidimo i najslabije meteore.
Pomrčina Mjeseca u nemogućim meteorološkim uvjetima
Pomrčine 0
Dan je počeo prekrasnim jutrom. Taj petak, 27. srpnja 2018. godine osvanuo je blistavo sunčan. Prekrasno plavo nebo, bez ijednog oblačka. Ma milina jedna.
Promatrajte potpunu pomrčinu Mjeseca u društvu četiri planeta i Međunarodne svemirske postaje
Pomrčine 0
U petak na večer, 27. srpnja 2018. godine promatrajte najdužu potpunu pomrčinu Mjeseca u 21. stoljeću!
1
2
3
4
5
6
7
8
...
16