Kronološki prikaz članaka

Nalazite se u pregledu svih članaka poredanih po kronološkom redoslijedu od najnovijeg do najstarijeg, koje je napisao autor: Zvjezdarnica
Teleskop za posmatranje svemirskih letilica
Osvrt 0
Prije točno 60. godina, u Virovitičkom listu objavljena je vijest da se gradi specijalni teleskop za promatranje međuplanetarnih i svemirskih letjelica.
Dante Uno uskoro spreman za veliku odiseju
Novosti 0
Talijanska srednja škola Dante Alighieri sprema modul za let u bliski svemir. Misije se izvode u sklopu aktivnosti  Istarskog svemirskog programa Astronomske udruge Vidulini.
10 dana astronomije - Virtualna astronomija
Događaji ove godine 0
AD Kumova slama iz Daruvara ove godine održava deveto tradicionalno okupljanje astronoma amatera na manifestaciji 10 dana astronomije 2018. - Virtualna astronomija.
Nova TV emisija o svemiru
Novosti 0
Započelo emitiranje autorskog serijala BILO SVEMIRA na TV Istri. Popularizacija znanosti i tehnike na našim tv ekranima.
Dođite na Deset dana astronomije u Daruvaru!
Događaji ove godine 0
Već osmu godinu za redom, u Daruvaru se održava manifestacija koja iz cijele Hrvatske, a i šire, okuplja ljubitelje astronomije i znanosti. Pozvani ste i vi.
Veliki siječanjski komet iz 1910. godine
Osvrt 0
Prije točno 107. godina, novine koje su tada izlazile, 30. siječnja 1910. godine pisale su o pojavi jednog poznatog kometa.
Žminjština postaje oaza očuvanog noćnog krajobraza
Novosti 0
Investicija od preko tri milijuna kuna za ekološku LED rasvjetu. Općina Žminj postaje jedna od prvih općina u Hrvatskoj s kompletno zamijenjenom javnom rasvjetom.
Balonima u svemir
Škrinjica 0
Balon je najjeftinije prijevozno sredstvo; danima može lebdjeti na željenoj visini i slati nam podatke.
Da li nam je potreban svemirski program?
Škrinjica 0
Svemirski program? Privlačna ideja, reći ćete, ali zar nemamo dovoljno problema kod kuće i otkud nam toliko para da ih rasipamo svemirom?
Što se radi na svemirskoj postaji Mir?
Škrinjica 0
Pripremajući se za spajanje MIRA i ATLANTISA, američka i ruska svemirska agencija već su u veljači 1995. izvele "generalnu probu" u svemiru.
Susret u svemiru: Shuttle-Mir
Škrinjica 0
Američki liječnik koji je poletio s ruskom raketom, vratio se na Zemlju raketoplanom. Bilo je to prvi puta da se shuttle vratio kući s više astronauta nego što ih je ponio.
Astronomija i astrologija
Škrinjica 0
Drevni je astrolog bio i astronom. Uredno je opažao i bilježio nebeske pojave. Takve drevne bilješke imaju danas priličnu znanstvenu vrijednost.
Prvi koraci u astronomiji
Škrinjica 0
Iznenada se nađosmo unutar teleskopske kupole neke zvjezdarnice koju je ocrtao računar. Prizor je toliko realan, da se čovjek osjeća kao da je stvarno u nekoj velikoj zvjezdarnici.
Kad se štap okrene naopako...
Škrinjica 0
...može nastati greška koja stoji i dvije milijarde dolara! Napeta priča o tome kako je Hubbleov svemirski teleskop umalo postao najskuplje smeće u orbiti oko Zemlje.
Pedeseta obljetnica pomrčine Sunca u Virovitici
Osvrt 0
20. svibnja 1966. - Između 9:14 i 11:55 sati građani virovitičke općine imali su priliku promatrati djelomičnu pomrčinu Sunca.
1
2
3
4
5
6
7
8
...
11