Astronomija - Osvrt

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Osvrt
Kad se snovi pretvore u stvarnost
Osvrt 0
Svima nama je poznat uobičajeni (kapitalistički) klišej priče o tamo nekom jadniku koji je igrom slučaja nabasao na nekog ili nešto te odjednom postao zvijezda, uvaženi i poštovani član zajednice.
Deseti krug oko Sunca!
Osvrt 4
I eto, dogodilo se ono što na početku ove priče nitko nije ni pomišljao, a kamoli imao nekakve planove o tome. Zvjezdarnica slavi svoj deseti rođendan! :-)
Otkriven novi deseti planet?
Osvrt 0
Ili, kako cijeli svijet bruji ni o čemu… Teško da je ikojem mediju na svijetu u "hot news" promakao naslov tipa "Otkriven deseti planet".
Tematski povezani članci
Pet planeta na jutarnjem nebu
Zašto baš prvog siječnja započinje Nova godina?
Osvrt 0
Saznajte stvari o kalendaru koje prihvaćamo zdravo za gotovo. Zadnji je dan ove godine, sutra, u petak prvog dana siječnja započinje Nova godina.
Tematski povezani članci
Kakva će biti 2016. godina?
Kakva će biti 2016. godina?
Osvrt 0
Jedinstvena, uzbudljiva, nepredvidljiva! Svega nekoliko desetaka sati dijeli nas od trenutka kada ćemo rokovnike s oznakom "2015" morati zamijeniti sa onima koji nose oznaku "2016".
Sa Cresa i Lošinja snimljen laser sa Zrća na Pagu
Osvrt 0
Laseri, koji su zakonom strogo zabranjeni, sa Zrća su već više puta prijavljivani inspekciji, koja iste nije uklonila, nije kaznila prekršitelje, niti provodi zakone.
Katastrofalno svjetlosno onečišćenje na Lošinju!
Osvrt 0
Mali Lošinj postao je svjetlosno onečišćen do te mjere da služi kao primjer kako izgleda katastrofalna svjesna devastacija noćnog krajobraza uzrokovana nebrigom.
Skirin nebocid i na Lošinju
Osvrt 0
Osobe koje pripadaju budućim generacijama imaju pravo na nekontaminiranu i neoštećenu Zemlju, uključujući i čisto nebo…
Posljednji ovogodišnji smiraj dana
Osvrt 0
Zadnji je dan ove godine. Posljednji ovogodišnji zalazak Sunca kod nas će proteći hladno i vjetrovito sa pokojim oblačićem za koloritniji dojam godine na izmaku.
Pula obasjana gadošću
Osvrt 0
Svjetlosno zagađenje u gradu Arene: U silnoj pompi novog brendiranja Pule nekako se prešućuje činjenica da postavljanje megalomanske rasvjete košta dva milijuna kuna...
Svemir, to smo mi
Osvrt 0
Svi smo mi nastali od zvijezda, rekao bi Carl Sagan i time približio novu spoznaju o svemiru u nama i vezi koja od pamtivijeka između nas postoji.
Tri praščića, ministar Linić i zlatna ribica
Osvrt 0
Ili kako su porezni inspektori ministra Slavka Linića "porušili" lasere koji su protivno zakonu "šarali" po nebu, ne plaćajući porez državi koju godinama varaju...
Zašto su nam važna svemirska istraživanja?
Osvrt 0
Znanost nije samo sustav znanja, ona je i stil života, način razmišljanja i gledanja na stvarnost. U razvoju suvremene države, njenog napretka i blagostanje, uloga znanosti je neizostavna.
Kako znate da lažu o kolonizaciji Mjeseca i planeta!?
Osvrt 1
Tek će prva vlat trave i prva kapljica vode iznikla i/ili dobivena od mjesečeva ili marsova tla biti će Znak. Znak da smo sposobni krenuti u svemir.
Zbogom prijatelju
Osvrt 0
Vratio si se tamo odakle si i došao. Među zvijezde...
1
2
3
4
5
6
7