Astronomija - Događanja

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Događanja
Astronomski rad Lea Brennera
Događanja 0
U Malom Lošinju je održan 1. međunarodni znanstveno-stručni skup o astronomskom radu Lea Brennera (Spiridona Gopčevića) na zvjezdarnici u Malom Lošinju.
Priloženi dokumenti
Lošinj i astronomija
Održan XXV susret astronoma Alpe-Adria
Događanja 0
15. lipnja 2014. godine u Italiji je održan XXV susret astronoma Alpe-Adria kojemu je prisustvovalo pedesetak zaljubljenika u zvijezde.
Promatrajte prelete Međunarodne svemirske postaje
Događanja 0
Ovih dana imamo priliku iz naših krajeva promatrati atraktivne prelete Međunarodne svemirske postaje - ISS preko zvjezdanoga neba.
Završeno je Deset dana astronomije u Daruvaru
Događanja 0
Deset dana astronomije u Daruvaru su završili. Ukupno, u Daruvaru je održano pedeset dana astronomije što je vrlo impresivno i za one koji se bave astronomijom.
Protekla su još tri dana Deset dana astronomije u Daruvaru
Događanja 0
Ako ste nešto propustili, ovo je prilika da se upoznate s događajima protekla tri dana u Daruvaru na Deset dana astronomije 2014. godine.
Prva tri dana Deset dana astronomije u Daruvaru
Događanja 0
Rezime prvih tri dana astronomske manifestacije koja se održava po peti puta u Daruvaru, najljepšem malom gradu...
Deset dana astronomije u Daruvaru
Događanja 0
Astronomsko društvo Kumova slama, poziva vas na 10 dana astronomije u Daruvaru, koji se ove godine održavaju po peti puta.
Jutarnji ples Mjeseca i Venere
Događanja 0
Ne propustite promatrati jutarnji susret dvaju sjajnih divova na nebu, Mjeseca i paneta Venere koji ljepotom prizora oduzima dah.
Kraj jeseni i početak zime
Događanja 0
Da da, dragi naši čitatelji svemu lijepome jednom dođe kraj pa tako i ovogodišnjoj jeseni. Večeras u 18:11 sati opraštamo se od jeseni i ulazimo u zimu.
Zvijezde padalice i prelet Međunarodne svemirske postaje
Događanja 0
U noćima zvijezda padalica, odnosno meteora Perzeida, zvjezdani mir narušava ljudskih ruku djelo, a to je već znate, prelet Međunarodne svemirske postaje. I večeras će tako biti.
Oni dolaze - budite spremni!
Događanja 0
Tijekom svake noći ako smo dovoljno uporni vidjeti ćemo bar jednu zvijezdu padalicu, no postoje periodi tijekom godine kada je njihova učestalost pojavljivanja znatno veća.
Održan je Astrofest
Događanja 0
Na Tičanu kod Višnjana održan je tradicionalni Astrofest koji je, također tradicionalno, privukao brojnu publiku svih uzrasta iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja.
Pogledajte sada ili čekajte desetak godina na novu priliku
Događanja 0
Ono što slijedeći puta nećete imati prilike ugledati još narednih desetak godina na nebu, upravo se odvija iza oblačnih kulisa, na zapadnom nebu.
Nova zvijezda na našem nebu
Događanja 0
Prvih dana svibnja na našem nebu, odmah poslije zalaska Sunca nisko nad zapadnim horizontom pojavljuje se nova, sjajna "zvijezda".
Svemirsko vrijeme u UN-u
Događanja 0
UN-ova komisija za miroljubivo korištenje svemira usvojila je novu agendu kojom će se baviti tijekom ove godine, a nosi naziv; Svemirsko vrijeme i njegove implikacije na Zemlju.
1
2
3
4
5
6
7
8