Astronomija - Događaji ove godine

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Događaji ove godine
Premijera nebeskog blockbustera
Događaji ove godine 0
Ne propustite prikazivanje, samo tijekom naredna tri dana za odabrane. Tri su glavna glumca - Mjesec, Venera i Mars.
Ušli smo u zimu
Događaji ove godine 0
Danas, srijeda 21. prosinca, u 11:44 po našem vremenu ušli smo u kalendarsko doba zime. Za prvi dan zime kažemo i kako se radi o zimskom suncostaju.
Geminidi, najblještavija meteorska skupina
Događaji ove godine 0
Spori i sjajni meteori na našem nebu. Geminidi, meteorska skupina aktivna od 09. do 16. prosinca u javnosti je malo poznata.
Dolaze Perzeidi
Događaji ove godine 0
Pipremite se za glavnu ljetnu noć zvijezda padalica. Postoje periodi tijekom godine kada je njihova učestalost pojavljivanja znatno veća. Popularni Perzeidi su pred nama.
Tematski povezani članci
Kako promatrati - meteore?
Rijetka astronomska pojava - Tranzit Merkura 09.05.2016.
U ponedjeljak 09. svibnja 2016. godine dogoditi će se relativno rijetka astronomska pojava. Planet Merkur će prividno preći preko Sunčeva diska.
Tematski povezani članci
Kad Venera ljubi Sunce!
Uskršnji dragulji na nebu
Događaji ove godine 0
Rano ujutro uskršnjeg ponedjeljka rijetki će od nas požuriti sa ustajanjem, no oni koji to ipak učine sat ili dva prije svitanja imati će prigodu vidjeti "nebeske pisanice".
Noćas počinje ljetno računanje vremena
Događaji ove godine 0
Tijekom noći sa subote 26. ožujka na nedjelju 27. ožujka 2016. godine administrativnom odlukom započeti će ljetno (ukazno) vrijeme.
Ožujak
Događaji ove godine 0
Ožujak je mjesec u kojem završava zima i počinje proljeće. Ove godine to će se dogoditi 20. ožujka u 05:30 sati (proljetna ravnodnevnica) po našem vremenu.
Pogledajte jutarnju utrku planeta
Događaji ove godine 0
Sutra, prvog jutra u veljači prije svitanja, nad južnim horizontom odvija se prava nebeska utrka dvaju poznatih nebeskih tijela.
Danas počinje ljeto
Događaji ove godine 0
Danas, u nedjelju 21. lipnja 2015. godine u 18:37 sati po našem vremenu, započinje kalendarsko ljeto. 
Vodimo Vas na besplatnu 3D predstavu
Događaji ove godine 0
Ne, ne morate odgovarati na čudna pitanja niti klikati na razne sličice, proizvode ili linkove, ne morate nazivati telefonom niti slati e-mailove ili SMS-ove, čak ni "lajkati".
Noćas ulazimo u jesen
Događaji ove godine 0
Tijekom noći sa ponedjeljka na utorak, točnije u utorak, rano ujutro u 04:29:06 sati po našem vremenu završava kalendarsko ljeto i započinje jesen.
Bliski susret kometa i crvenog planeta
Događaji ove godine 1
Kalkulacije orbitalnih parametara ubrzo su pokazale kako će ovo nebesko tijelo proći na manje od milijun kilometara od Marsa te tako postati zanimljivom metom istraživanja.
Jesen dolazi danas
Jesen, po mnogima najljepše ali i "najtužnije" godišnje doba u naše krajeve dolazi danas, subota 22. rujna, u 16:49 po našem vremenu.
Prijelaz Venere preko Sunca 06. lipnja 2012. godine
Događaji ove godine 1
Jedan od najrjeđih astronomskih fenomena, prijelaz Venere preko Sunčeva diska (tranzit Venere), dogoditi će se u ranim jutarnjim satima 06. lipnja 2012. godine.
1
2
3
4