Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Filmska industrija seli u pravi svemir
Novosti 0
Kadrovi svemirskog filma bez specijalnih efekata bit će snimljeni u svemiru za novi, neimenovani ruski film svemirske tematike.
Kineski MIR-3 uskoro u orbiti
Novosti 0
Sve je spremno za dalekoistočnu orbitalnu postaju. Tijekom prve polovine 2021. godine na našem nebu početi će prolijetati centralni modul kineske svemirske postaje druge generacije.
HISTRION-i 107 i 109 vratili se kući nakon 14 mjeseci i 17 dana
Novosti 0
Nakon četrnaest mjeseci i sedamnaest dana obje misije uspješno završene zahvaljujući dojavi Vesne i Marija iz Mihelići o pronalasku H107 i H109.
Pronađeni HISTRION-i 108 i 110
Novosti 0
Šesnaest dana nakon lansiranja, pronađeni su na obali nedaleko Ližnjana, razbijeni, uništeni i pokradeni. Traže se krivci odgovorni za ovaj suludi divljački čin.
Tematski povezani članci
HISTRION-i u bliskom svemiru
HISTRION-i u bliskom svemiru
Novosti 0
HISTRION 108 i HISTRION 110 - od djece do znanstvenika. Letjelice su lansirane visoko u stratosferu pomoću posebnog balona punjenog helijem sa Svemirske luke Herman Potočnik Pula.
Strojevi upravljaju letom H108 i H110 u bliskom svemiru
Novosti 0
Brigu o letjelicama, a time i o samom korisnom teretu tijekom višesatnog leta u (za ljude smrtonosnom!) okružju bliskog svemira voditi će strojevi.
Započinje odbrojavanje prema lansiranju HISTRION-a 108 i 110
Novosti 0
Tijekom rujna, iz Svemirske luke Herman Potočnik Pula, u područje bliskog svemira biti će lansirane dvije autonomne, krilate bespilotne letjelice; HISTRION 108 i 110.
Virgin Orbit objavio uzrok neuspjeha LauncherOne
Novosti 0
Richard Bransonova korporacija Virgin petnaestak godina raznim egzotičnim rješenjima pokušava poslati ljude i tehniku u Zemljinu orbitu.
Vežite se - polijećemo
Novosti 0
Odbrojavanje do lansiranja pilotiranog svemirskog broda Dragon, s Floride je započelo. Nakon stanke od devet godina ponovo u svemir.
Istarski svemirski program 2020.
Novosti 0
Prvog svibnja 2009. godine pokrenut je Istarski svemirski program - Prvi hrvatski svemirski program.
Rusija objavljuje rat cijenama u sektoru raketnih lansera
Novosti 0
Damping je inače zabranjen, osim ako nije dokaziv. Šef Roskosmosa Rogozin predočio je predsjedniku Rusije Putinu smanjenje cijena komercijalnih usluga ruske svemirske industrije.
Dan Kozmonautike 2020.
Novosti 0
Povodom Dana Kozmonautike za naš portal ekskluzivnu izjavu daje Gosp. Matvej Sidorov, voditelj protokola, ataše Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu
OneWeb bankrotirao
Novosti 0
Kad je informacija o bankrotu tvrtke za svemirske tehnologije - lijepa informacija. No, ukupno se u kružnoj orbiti oko Zemlje sada nalaze 74 OneWeb-ova beskorisna komunikacijska satelita.
Božićni darovi kao nigdje na planetu
Novosti 0
Darovi kao zalog za drugo polugodište pri Industrijsko obrtničkoj školi u Puli napreduju punom parom i biti će nešto doista posebno za vidjeti.
Loptasti robot otišao u svemir
Novosti 0
CIMON 2, mali loptasti robot, kao pomoćnik i društvo astronautima boraviti će na ISS-u najmanje tri godine.
1
2
3
4
5
6
7
8
...
28