Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Traje potraga za sondom u akvatoriju Pula - otok Cres
Novosti 2
Sonda HISTRION 5 najvjerojatnije pluta na moru ili je nasukana na obalu otoka Cresa. Traje potraga, ako ju vidite, javite se!
Srednjoškolski tim za HISTRION-e
Novosti 0
Desetak članica i članova uključenih u astrobiološke, medicinske i društvene segmente, misije bespilotne letjelice HISTRION-6 u bliski svemir, u ponedjeljak su u Pazinu odradili terenski radni sastanak.
Sonde HISTRION spremne za let
Novosti 0
Početkom kalendarskog ljeta slijedi lansiranje. Najmanje dvije atmosferske sonde poletjeti će pomoću specijalnih balona punjenih helijem.
Idemo na Mjesec!
Novosti 1
Izgleda da se dogodilo nemoguće, uskoro bi prema Mjesecu ponovo mogli letjeti ljudi, u utrku kreću tri nacije.
Posljednji ovogodišnji markantni prelet ISS-a
Novosti 0
Nove prigode za dobro vidjeti ISS pružit će nam se opet tek sredinom siječnja 2017. godine pa iskoristite priliku promatrati večerašnji prelet.
Što i tko leti u bliski svemir iz Pule!?
Novosti 0
Zanimljiva pitanja i putnici krenuti će put bliskog svemira. Atmosferske sonde HISTRION 5 i 6 uskoro polijeću sa pulske Svemirske luke "Herman Potočnik".
Svemirska luka Herman Potočnik Pula
Novosti 0
Pulska svemirska luka u iščekivanju lansiranja sondi put bliskog svemira. O svemu će javnost putem medija biti pravovremeno obaviještena.
Novi ruski svemirski brod u svemiru
Novosti 0
S Gagarinove lansirne rampe ruskog kozmodroma u Baikonuru, četvrtak (07. srpnja 2016. godine) rano ujutro u 03:36 sati po našem vremenu, poletio je novi ruski svemirski brod Soyuz MS-01.
Posjet inženjera iz Apollo misija Puli
Novosti 0
Prekjučer je pulsku Industrijsko-obrtničku školu na Vidikovcu posjetio Željko Mogoroš, nekadašnji voditelj tima koji je izradio neke od instrumenata koji su korišteni za vrijeme američkih misija Apollo.
Roscosmos, kraj i početak
Novosti 0
Zadnjim danom prošle (2015.) godine Roscosmos kakvog smo znali, ukazom predsjednika Putina prestao je postojati.
Venera D kao zajednički projekt Rusije i SAD?
Novosti 0
Znanstvenici ruskog Instituta za svemirska istraživanja (IKI, Moskva) i NASA-e tijekom listopada 2015. godine održali su dva sastanka na temu istraživanja Venere. Prvi početkom mjeseca u Moskvi, a drugi krajem mjeseca u Washingtonu.
Luna Glob na Mjesecu tek 2022.?
Novosti 0
Nepunih desetak godina unazad činilo se kako ruska astronautika dubokog svemira (i ne samo ona, sjetimo se npr Klipera) doživljava novi, strelovit, uzlet.
ExoMars 2016 u crvenom
Novosti 0
Europsko-ruska ekspedicija robotičke letjelice ExoMars 2016 prema crvenom planetu nalazi se u "crvenom dijelu kalendara" misije.
Proton u akciji
Novosti 0
Nakon "problematičnih" lansiranja Protona u zadnje vrijeme, najnovije, a ujedno i posljednje ovogodišnje lansiranje ruske teške rakete proteklo je besprijekorno.
Stroj za ubijanje tajni
Novosti 0
Želite nešto prikriti, sakriti ili potajice komunicirati osjetljivim podacima? Nemojte se više truditi - nema potrebe za time. U svemiru se sada nalazi ruska letjelica, vjerojatne, oznake 14F145.
1
2
3
4
5
6
7
8
...
27