Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Sea Launch - novi neuspjeh
Novosti 0
Svega pedesetak sekundi po lansiranju raketni motor prvog stupnja rakete jednostavno se ugasio. Za sada se ne zna što je uzrok veoma rijetkom "zatajenju" raketnog motora koje se ovom prilikom dogodilo.
Iranska svemirska bio kapsula
Novosti 0
U ovom trenutku Iranci imaju na raspolaganju novu raketu nosač Phoenix koja ima mogućnost da na visinu od 500 km iznad Zemlje ponese teret mase 60 kg.
Napokon uspjeh Južne Koreje
Novosti 0
Nakon niza odgoda i dva neuspješna lansiranja, Južna Koreja napokon je 30. siječnja 2013. godine ostvarila san i postala jedanaesta po redu zemlja koja je vlastitim snagama u svemir poslala svemirsku letjelicu.
Svijet bez granica viđen iz svemira
Novosti 0
Iz svemira se granice na našem planetu ne vide. Kada će doći vrijeme da ljudi na Zemlji shvate kako se moraju osloboditi koncepta granica?
Južna Koreja lansirala svoj prvi satelit
Novosti 0

Južna Koreja postala je 11. zemlja koja je vlastitom svemirskom raketom lansirala satelit.
Japan šalje vojni radarski sustav u svemir
Novosti 0
Izvori iz Tokya obznanili su kako je nova japanska vojna svemirska letjelica, na svoj put krenula u nedjelju 27. siječnja 2013. godine.
Luna-Glob ka Mjesecu 2015. godine
Novosti 0
Aktualni projekti istraživanja Mjeseca, svoje porijeklo, pa i dio tehnoloških odrednica, vuku još iz devedesetih godina prošlog stoljeća.
Dvadeset kineskih letjelica u 2013. godini
Novosti 0
Kina će tijekom ove godine u svemir lansirati dvadeset letjelica, pretežito domaće proizvodnje i za domaće potrebe no biti će tu i inostranih narudžbi.
Budućnost dolazi - turizam seli u svemir
Novosti 0
Prije samo nekoliko godina počele su u medije stizati najave turističkih letova u svemir. Njegovo vrijeme zasigurno dolazi, a to nam potvrđuju i iz Unilever Group te Space Expedition Corporation.
Kamo ide kozmodrom Baikonur
Novosti 0
Najaktivniji svjetski kozmodrom, Baikonur, izgrađen je pedesetih godina prošlog stoljeća na teritoriju ex SSSR, republike Kazahstan. Prve letjelice u svemiru lansirane su upravo odande.
Prvi raketni let u 2013. godini
Novosti 0
Ruska svemirska raketa Rokot-KM (Rokot / Briz-KM) uspješno je lansirala tri vojna telekomunikacijska satelita Kosmos-2482, Kosmos-2483 i Kosmos-2484.
Nagradni fotonatječaj zrakoplovne tematike
Novosti 0
Partner Astronomske udruge Vidulini u prvom hrvatskom svemirskom programu, časopis Aerosvijet, otvorio je fotografski natječaj zrakoplovne tematike.
Rumunjska ARCA partner u ExoMars projektu
Novosti 0
Hoćemo li i mi u Hrvatskoj dočekati nešto slično ili ćemo samo gledati kako nam prilike doslovce klize iz ruku?
Rusija gradi motore za američki svemirski brod
Novosti 0
Poznata ruska tvrtka u domeni svemirskih tehnologija, NPO Energomash započela je modernizaciju vlastitih raketnih motora RD-180 koje je NASA izabrala za glavne raketne motore njihovih novih svemirskih brodova s ljudskom posadom.
Prvi engleski cubesat u svemir ruskom raketom
Novosti 0
Prva irska letjelica u svemiru, ujedno i prvi engleski pikosatelit tipa "cubesat", biti će maleni UKube-1 projektiran i izrađen od strane Clyde Space iz Glasgowa, a u svemir će ga ponijeti raketa Soyuz-2 u ožujku 2013. godine.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
27