Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Odloženo lansiranje Dragona
Novosti 0
Raketa Falcon-9 na čijim su raketnim motorima uočeni problemi (a što je dovelo i do otkaza jednog od njih) očigledno mora proći dodatna testiranja kako se slični problemi ne bi događali u budućnosti.
Europa novim raketama u novo desetljeće
Novosti 0
Članice Europske svemirske agencije na upravo završenom godišnjem sastanku održanom u napoliju (Italija), složile su se i osigurale financijska sredstva kako bi modernizirale svoju raketnu flotu.
Odabran tandem za jednogodišnju misiju na ISS-u
Novosti 0
Astronauti Mikhail Kornienko i Scott Kelly izabrani su kao prvi tandem koji će na Međunarodnoj svemirskoj postaji provesti godinu dana u ekspediciji planiranoj za 2015. godinu.
Otkazano lansiranje eksperimentalne vojne letjelice X37B
Novosti 0
Lansiranje bespilotne eksperimentalne vojne letjelice X37B planirano za nedjelju 25. studenog 2012. godine odgođeno je za utorak 27. studenog, no sada je i ono otkazano.
Shenzhou-10 polijeće u ljeto 2013.
Novosti 0
Kineski pilotirani svemirski brod Shenzhou-10 s tročlanom posadom biti će lansiran tijekom lipnja 2013. godine, izjavio je na press konferenciji zapovjednik odjela pilotiranih svemirskih misija Niu Hongguang.
Izgubili 200 milijuna USD
Novosti 0
Ruska svemirska industrija posljednjih godinu-dvije dana suočena je sa serijom neuspjeha. Od neispravnih raketa do otkaza letjelica u svemiru, uključujući i međuplanetarne misije.
Tematski povezani članci
E sad je DOSTA drugovi!
Veliki tanjur u argentinskoj pustinji
Novosti 0
Europska svemirska agencija poradi potreba praćenja svojih letjelica, oformila je mrežu radio teleskopa pod nazivom ESTRACK.
Mars Odyssey ponovo u pogonu
Novosti 0
Cijela operacija napravljena je "na daljinu", slanjem instrukcija sa Zemlje prema Mars Odysseyu. Letjelica nesmetano nastavlja svoju višegodišnju istraživačku misiju oko crvenog planeta.
Nova ruska raketa za lagane terete
Novosti 2
Zahvaljujući kombinaciji starih i novih tehničkih rješenja, nova će se raketa moći koristiti s lansirnih rampi namijenjenih većoj raketi Soyuz.
Ariane-5 pedeset drugo uzastopno uspješno lansiranje
Novosti 0
Europska raketna uzdanica, velika raketa Ariane-5 uspješno je u kasnim večernjim satima, u subotu 10. studenoga 2012. godine, lansirana s raketodroma Kourou iz Francuske Gvajane.
Svemirski teleskop Sentinel
Novosti 1
Vrijedi zapamtiti naziv ovog projekta, privatno financiranog svemirskog teleskopa za otkrivanje opasnih nebeskih tijela koji nam prilaze iz pravca Sunca te nisu uočljivi niti jednim drugim teleskopom sa Zemlje niti iz svemira!
Epsilon - nova japanska raketna jedinica
Novosti 0
Pri kraju su tehnička ispitivanja i integracija svih sklopova nove japanske rakete pod nazivom Epsilon. Riječ je o trostupanjskoj raketi na čvrsto gorivo sposobnoj da u nisku Zemljinu orbitu dopremi koristan teret mase oko 1000 kg.
Progress M-17M u svega šest sati do ISS-a
Novosti 0
Bespilotni svemirski brod Progress M-17M uspješno je lansiran i spojen s Međunarodnom svemirskom postajom tijekom nedjelje 31. Listopada 2012. godine.
Interorbital Systems na crvenoj liniji
Novosti 0
Tvrtka InterOrbital Systems osnovana je 1996. godine u Kaliforniji, a njezin je opis djelatnosti projektiranje i izrada svemirskih letjelica te raketa za privatne, civilne i vojne potrebe uključivo i lansiranje istih u svemir.
Dragon uspješno završio misiju
Novosti 0
Svemirski brod Dragon uspješno je završio svoju misiju slijetanjem na vode Tihog oceana, 400-tinjak km zapadno od kalifornijske obale.
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
27