Mediji

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Mediji
Posljednji dani svemira
Škrinjica 1
Kako će izgledati svemir u nepojmljivo dalekoj budućnosti? Kada je i kako nastao naš svijet, kada će i kako skončati? Ne samo naš svijet, Zemlja, planet na kojem živimo već sveukupan svemir, sve zvijezde, galaktike, sve što vidimo na nebu odnosno dokle sežu pogledi naših teleskopa.
Riješena vjekovna zagonetka golemog Mjeseca na horizontu
Škrinjica 0
Zašto nam se Mjesec pri horizontu ipak pričinja većim, iako logično moramo zaključiti da bi on tada trebao izgledati manji?
Želja za vlastitom zvjezdarnicom
Škrinjica 0
Istrgnimo koju stranicu iz knjige života i rada astronomskih društava. Poslužit ćemo se izvještajima, sjećanjima o prijeđenom putu i dojmovima koje smo stekli u osobnim kontaktima.
Zanimljivosti iz svijeta znanosti
Škrinjica 0
Zašto vidimo uvijek istu stranu Mjeseca, kako nastaju plime i oseke, što bi se dogodilo kada bi slon i buha pali s nebodera, može li mlin ići na "Mjesečev pogon", samo su neka od pitanja na koja su znanstvenici davali odgovore.
Eksplozija svemira?
Škrinjica 0
Legendarni Gabrijel Divjanović - Gabro, krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća napisao je ovaj zanimljivi tekst o tome kako su astronomi otkrili da se svemir širi.
Rezultati promatranja prstenaste pomrčine Sunca 20. V 1966. u Ayvaliku u Turskoj
Škrinjica 2
Daleke 1966. godine naši su astronomi putovali u Tursku kako bi svojom skromnom opremom snimili i promatrali pomrčinu Sunca. Evo kako je to izgledalo.
Mjerenja udaljenosti zvijezda
Škrinjica 0
Zanimljivi tekst o mjerenju udaljenosti zvijezda, objavljen šezdesetih godina prošlog stoljeća, i danas je aktualan.
Svemirski brod "Mariner 2"
Škrinjica 0
Prisjetimo se kako su 1962. godine ljudi informirani o američkom svemirskom programu "Mariner" i što se o njemu tada pisalo.
Astronomski magazin o nama
Mediji o nama 0
Iako je Zvjezdarnica medij, o nama su imali potrebu pisati i drugi mediji. Ovdje ćete moći vidjeti što su drugi pisali o nama i u vezi nas. Zavirite slobodno...
Što je beskonačnost?
Škrinjica 3
Vrlo zanimljiv intervju s dr. Gabrijelom Divjanovićem otkriva kakvo je bilo njegovo razmišljanje o svemiru, životu, prirodi i još koječemu.
24 sata preporučio Zvjezdarnicu
Mediji o nama 0
Iako je Zvjezdarnica medij, o nama su imali potrebu pisati i drugi mediji. Ovdje ćete moći vidjeti što su drugi pisali o nama i u vezi nas. Zavirite slobodno...
Najvažniji portal za astronome u regiji "rođen" je u Virovitici
Mediji o nama 0
Portal zvjezdarnica.com, vlasnika i urednika Danijela Reponja, obilježio 5 godina postojanja, i tim povodom darovao kompletni rad u digitalnom obliku. Danas je ta web stranica najvažnija za sve poznavatelje neba i zvijezda u bivšoj državi.
Astronomski magazin - novitet u tiskanim medijima
Časopisi 1
Novi tiskani časopis Astronomski magazin oko sebe okuplja velik broj astronoma-suradnika odasvuda, pa i iz Hrvatske...
Koliko su točni udžbenici?
Crna Rupa 18
Primili smo pritužbe učenika i studenata koji su skrenuli pozornost na neke netočnosti koje su uočili u njihovim udžbenicima, a koje se tamo ne bi trebale nalaziti...
Novinarske svinjarije o dva asteroida
Crna Rupa 5
Hrpa svinjarija, tim bi se riječima moglo opisati ono što se može pročitati u članku o prolasku dva asteroida pored Zemlje neki dan...
4
5
6
7
8
9
10
11
12