Video

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Video
Iz Mravikove garaže - Kako napraviti grijač za teleskop ili objektiv
Instrumenti 0
Svi koji se bave (astro)fotografijom znaju koliko je neugodno kada se objektiv fotoaparata ili teleskopa orosi. Evo kako to možete spriječiti.
Iz Mravikove garaže - Kako snimiti dobre frameove
Instrumenti 0
Svi koji se bave astrofotografijom znaju da im trebaju lightovi, biasi, flatovi i darkovi. Evo kako ih možete ispravno snimiti.
Kako otkriti što se nalazi na fotografiji zvjezdanog neba
Zanimljivosti 0
Svi volimo snimati zvjezdano nebo. No, kada pregledavamo svoje astrofotografije, naročito ako smo ih snimili puno, postavljamo si pitanje, što se na njima nalazi?
Tematski povezani članci
Tijek nastajanja astrofotografije
Iz Mravikove garaže - Bahtinova maska
Instrumenti 0
U ovom videu, Janko vam pokazuje kako možete sami napraviti Bahtinovu masku za ispravno fokusiranje slike u teleskopu i kako se maska ispravno koristi.
Svemir u školi
Zanimljivosti 0
Noćno nebo koje nas nadvisuje puno je tajni koje iščekuju da budu otkrivene, a novi astronomski park u središtu Istre, u Puli, pomoći će u istraživanju.
Tijek nastajanja astrofotografije
Zanimljivosti 0
Svi volimo gledati prekrasne astronomske fotografije, prepune boja, detalja, onoga što obično okom ne vidimo. Većinu magličastih objekata u svemiru vidimo monokromatsko, više ili manje blijede mrljice svjetla bez boja.
Iz Mravikove garaže - kako kolimirati dvogled
Instrumenti 0
Iz svoje garaže, ovaj puta, Janko Mravik će vam pokazati kako možete efikasno i brzo popraviti neispravnu sliku u vašem dvogledu. Odvijač u ruke i krenite.
Svemirske olovke, sve što ste željeli znati o njima
Zanimljivosti 0
Svi ste vjerojatno čuli da je NASA potrošila milijune dolara na izmišljanje svemirske olovke. No, je li to točno i kako se svemirske olovke proizvode možete saznati ovdje, u rubrici video.
Iz Mravikove garaže - Kako napraviti astronomsku svjetiljku
Instrumenti 0
Ovo je video za početnike u astronomiji. Prikazano je kako možete sami jednostavno izraditi astronomsko svjetlo, na najlakši i najbrži način.
Sunce
Istraživanja 0
Prekrasan filmić o Suncu. Napravljen je od snimaka koje je snimila svemirska letjelica Solar Dynamics Observatory - SDO, od 2011. do 2015. godine.
Tematski povezani članci
Lansiran Solar Dynamics Observatory
Iz Mravikove garaže - kako postati astronom amater
Instrumenti 0
Nakon dugo vremena, odlučili smo ponovo aktivirati našu rubriku Video. Čast da ju otvori pripala je našem astronomskom prijatelju i suradniku, Janku Mraviku.
Novi robot za Mars
Instrumenti 0
Prva orbita
Zanimljivosti 0
1
2
3