Gdje kupiti astro opremu?

Autor Antimon93, 03.01.2023. u 12:26:21 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stipa

Treba napasti Plenkija da se država odrekne PDV-a na kupnju astro opreme  *ritmika*
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: Touptek imx571 Pro mono, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO AsiAir Plus 32GB, ZWO M42 Filter Drawer, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor

Stipa

Evo ja bi dodao novootkrivenu trgovinu iz Italije koja nudi jako puno opreme za astronomiju/astrofotografiju. Nema šta nemaju?!

Mislim da još nude dobre popuste za određene proizvode te mi se čini da se morate registrirati da bih ste vidjeli popust. Na određene proizvode imaju značajan popust!

Dostava je 20€!

Pogledajte samo ovaj odnos cijena na slikama.

https://www.teleskop-express.it
|ASTROBIN||FLICKR|

Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO AsiAir Plus 32GB, ZWO M42 Filter Drawer, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor

Acheron

A kakav support nude?
Ono, da ne kupiš kameru koja je pala s kamiona i kad treba potegnut garanciju da ne ispadne "piši kući, propalo"

Zeleni_Zub

@Astrobobo na aparatima!

Jel moguce da im se isplati ovako jeftino prodavat...

Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

Štefek

Stipa, ti si , ak se sjećam, naručio od njih. Jel došlo ili je na putu ? . Koriste istu poddomenu kao TS, samo je domena talijanska, a čini se da s TSom nemaju veze. Svakako javljaj kak je s isporukom  i jel sve OK.
Teleskop:  Celestron SCT EDGE HD 800; APM/LZOS triplet 100/800; SW Esprit 120; Regal M2 100ed ;  iOptron CEM70G; iOptron GEM28EC, iOptron GEM45
Dvogled : Nikon 12x50
Kamere: QHY 268M, Omegon veTEC571 (ASI2600) , Touptek 571C , Nikon D7200; Altair 178C ; ASI 174mini, Player One Uranus-C
Ostalo:Celestron OAG ; Telecentric Barlow 3x, Powermate 4x

Stipa

Roba je na putu dhl dostavom te bi trebala stići sutra ili prekosutra.

Uglavnom dobro sam ih proučio prije kupnje i istražio trgovinu, vlasnika,... također imaju blog gdje obavljaju razne članke o svemu što ima veze sa astronomijom/astrofotografijom.

Također sam istražio i vlasnika Guliano Monti gdje sam pročitao neke članke o njemu te u tom članku se i spominje trgovina (mjesto Trevignano) iz koje je krenula roba na put.

https://roma.repubblica.it/dossier-adv/eccellenze-lazio/2020/12/22/news/una_ricca_gamma_di_telescopi_a_disposizione_di_esperti_e_amatori-279464616/

TS ITALIJA ASTRONOMSKI TIM

TS Italia Astronomy rođen je iz želje da se na talijanski teritorij donese visoka kvaliteta usluga koje nudi Teleskop Service Germany, kao što je široka dostupnost skladišta, brzina obrade narudžbi, ali prije svega ozbiljnost koja se uvijek pokazuje prema kupcima. Sve to sada na talijanskom. Sve se narudžbe fakturiraju u Italiji i uživat ćete u pomoći u cijeloj zemlji  , kao i  24-mjesečno jamstvo . Svaki dan možete računati na odlučnost svih članova našeg tima, uvijek pažljivih da prate, savjetuju i zadovolje kupce, kako astronome amatere tako i institucionalne.

Ponuđene usluge i operativne mogućnosti

TS Italia Astronomy uložio je puno vremena, resursa i energije kako bi otišao dalje od klasične online usluge preprodaje, koja je vrlo raširena na webu.

Do danas smo opremili optičku klupu za verifikaciju i preciznu kolimaciju svakog teleskopa do 30 cm, također provjeravajući njegovu optičku kvalitetu pomoću visokokvalitetne Ronchijeve rešetke. (za više informacija:  http://www.teleskop-express.it/servizi/2587-collimazione-su-banco-ottico-ts-optics.html )

Izvodimo i popravke i restauracijske intervencije na optičkim cijevima i okvirima , oslanjajući se i na vanjske laboratorije, naše partnere, za najbolju uslugu.

Imamo interni laboratorij opremljen za većinu procesa koji se od nas traže, a također sami proizvodimo tekućinu za čišćenje instrumenata, jer na tržištu ne postoji rješenje koje bi odgovaralo našim potrebama.

Također, u mogućnosti smo zadovoljiti sve potrebe javne uprave, zahvaljujući osposobljenosti u sustavu MEPA i elektroničkog fakturiranja, kao i mogućnosti da udovoljimo svakom zahtjevu koji postavi naručitelj. Do danas smo u mogućnosti služiti bilo kojem javnom tijelu, kao što je navedeno u našim referencama.

Jedinstvena inicijativa ove vrste bilo je stvaranje bloga vidljivog svim korisnicima i kojim upravlja TS Italia Astronomy , koji izvještava o tehničkim člancima, instrumentalnim testovima i iznad svega kontinuiranom doprinosu Danielea Gasparrija s brojnim člancima mjesečno. Na blogu TS Italia Astronomy pronaći ćete mnogo članaka informativne prirode.

Reference

Drago nam je što aktivno surađujemo s brojnim vodećim javnim i istraživačkim tijelima, uključujući:

SVEMIRSKE AGENCIJE

- ESA
- ASI

ISTRAŽIVAČKI INSTITUTI

- CNR

- INAF
 - Ured u Bologni
 - Ured u Cagliariju
 - Ured u Catanii -
 Ured u Firenci
 - Ured u Padovi
 - Ured u Teramu
 - Ured u Torinu
 - Ured u Trstu

- INFN

- Astrofizički opservatorij Asiago
- Astrofizički opservatorij Arcetri
- Astrofizički opservatorij Valle D'Aosta

SVEUČILIŠTE

- Politehnika u Milanu
- Sveučilište u Bologni
- Sveučilište u Ferrari
- Sveučilište u Firenci
- Sveučilište u Milanu - Sveučilište u
Napulju - Sveučilište u Padovi -
Sveučilište u Paviji - Sveučilište u Perugi - Sveučilište u Pisi - Sveučilište u Salentu - Sveučilište u Rimu La Sapienza

Tko smo mi

Giuliano Monti: osnivač tvrtke Tecnosky, jednog od najvažnijih trgovaca astronomskim materijalom u Italiji.

Luca Zanchetta : suosnivač TS Italia Astronomy, bio je među osnivačima Astrofili.org. Cjeloživotni astronom amater, može se pohvaliti solidnom tehničkom i teorijskom pozadinom, kao i desetljećima iskustva u tom području.

Elisa Tonella : među prvim unosima TS Italia Astronomy, postala je strastvena za temu, razvijajući osebujnu tehničku stručnost.

Kad sam prvi proizvod stavljao u košaricu bio je demo verzija što nisam odmah vidio pa sa napravio narudžbu bez plaćanja, nakon čega sam napravio narudžbu bez demo oznake. Onda su me kontaktirali pa su me pitali koji ću pa su mi objasnili da je demo demonstracijski proizvod koji stoji u izlogu. Anulirali su mi demo te poslali podatke za uplatu.

Sva povijest narudžbi se nalazi u web shopu te je vidljivo da je demo anuliran i da je proizvod koji nije demo plaćen i deportiran dhl dostavom.
|ASTROBIN||FLICKR|

Lucius

Brutalno jeftnije sve, ali što kaže Acheron treba pripazit da nema neka caka!
Čekamo tvoj sud Stipe kad oprema stigne. *da*

Stipa

A bar znam gdje im je trgovina u najgorem slučaju sjednem u auto i ravno za Trevignano (6h vožnje)

Al mislim da to neće biti ovaj slučaj!

Evo i slika trgovine i ima 70tak recenzija

https://g.co/kgs/7zv5Kk
|ASTROBIN||FLICKR|

viragec

Ne bih htio biti pesimist, no primjetite da su cijene "nakon registracije" ~20% niže, odnosno da je to cijena bez (HR) PDV-a od 25%.
Držim palce da stvar možda, svejedno prođe - bar ovaj put - ili još bolje da je to zaista diskont trgovina.  *da*

Naime svojevremeno, kad je RH ulazila u EU, kolega i ja smo imali zajedničku, priličnu veliku narudžbu iz njemačkog TS-a - i dobili robu bez PDV-a tj, nisu nam obračunali ni 19% njemačkog, ni 25% našeg PDV-a.
Dapače, nisu uopće reagirali ni na naš upit jel to zaista tako (bili smo spremni podmiriti razliku)... no realno, to je bila greška...
Newton: OrionUK 300F4 CF, SW 200PDS, SW 130PDS, ES 152MN
APO: Esprit 80ED, AT65EDQ
RC/MC: GSO RC8C, SW Mak 127
Objektivi: Samyang 135/2.0, Tamron 70-200/F2.8
Dvogledi: Pentax 10x50, TS 20x80 APO
Montaže: NEQ6 Pro Rowan, AZ-EQ6, HEQ5 Rowan, SA GTi
Kamere: Touptek 571M-Pro, QSI683WS, SX Trius 694M, PlayerOne Saturn-C SQR, Canon 6D, Pentax K5
Guiding: SX Lodestar, QHY 5L-II M/C
Filteri: Baader LRGB/SHO 36mm/1.25", IDAS LPS-D2, SX MiniFW/OAG, ZWO 5x1.25"
Ostalo: GPU F4, ASA 0.73x, Baader MPCC, MeLE miniPC + Astrolink mini

Stipa

Sve je moguće, ovo je sa njihove stranice.
|ASTROBIN||FLICKR|

Stipa

Pozdrav drugovi,

evo da se javim da sam jutros postao ponosan vlasnik nove asi2600mc pro kamere  *hopla*

Znači nije bio nikakav mačak u vreći itd... TS italy centar se pokazao kao vrlo ozbiljna, vjerodostojna i povoljna trgovina. Također me je jučer administracija kontaktirala putem maila pitanjem jel kamera stigla i jel sve u redu s opremom, za svaku pohvalu. Imaju dosta opreme koje su osjetno povoljnije od drugih trgovina tako da ću vrlo vjerojatno od njih u budućnosti ponesto naručivati.

Oprema je stigla jako dobro upakirana te je kamera dobro pregledana. Uglavnom ovo je sve novo jer tako i miriše, nikakvih tragova koristenja i slično te vjerujem da nikome nije iz kamiona ispala itd...

Kamera je spojena na asiair te je i prepoznata u asiairu te ostaje još samo provjera ispravnosti na terenu.
|ASTROBIN||FLICKR|

Beorn

Teleskopi: Grond! - Celestron C11 XLT, Anglachel - Equinox 120ED APO, Lutonja - Meade 5000 80mm APO triplet
Dalekozor: Lunt LE 7X50 Magnesium
Montaže: Skywatcher EQ6-R Pro, Losmandy GM8
Kamere: ATIK 383L+, Canon 6D, QHY5L-IIm, QHY5p-IIc, ZWO ASI290mc

Lucius

*tu*  *pljesk*
Navukao si nam dodatne oblake. *:-P

Astro Lux

Sad će TS Italy dobiti još nas kupaca  *zubo*  u budućnosti
Luka P. - Zvjezdarnica Višnjan
Instagram: https://www.instagram.com/astro__lux/
Astrobin: https://www.astrobin.com/users/AstroLux/
Za DSO: SW Esprit 100, SW Evostar 80ED
Za Sunce i Mjesec: Lunt LS80THa SS, Meade 8" F10
Kamere; ZWO 2600MM-P, Player One Apollo M MAX (IMX432), Canon 250D
Filteri: Antlia V LRGB, Antlia 4,5nm SHO, Antlia IR 685nm, Baader Continuum 7nm, Optolong L-Enhance, Player One UV-IR
Montaža; NEQ6, CEM70
Zvjezdarnica Višnjan: DAGOR (1003mm F/2.9 u primarnom fokusu) + Moravian G4-9000EC, Moravian C4-16000 (GSENSE4040FSI) + Astrodon 50x50mm LRGB

Stipa

Kod mene kaže prognoza da će večeras biti vedro  do 1-2h *ritmika*

Čudno mi je da vi iskusniji niste znali za ovu trgovinu, ja sam je i prije tu i tamo znao posjetiti, al iznos ove kamere me je slomio.

Da živim u istri ili zagorju trgovina vam je blizu te bi se isplatilo i provozati pa pogledati malo što sve imaju pogotovo ako je kupnja malo veća jer koliko sam istražio njihov site nema šta nemaju!
|ASTROBIN||FLICKR|

🡱 🡳