Savjet oko novih okulara

Autor Lucius, 31.07.2023. u 15:30:16 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis0007dl

Pa da, čak i najveća većina kineskih okulara ja superčista između leća, pa je za nevjerovat kako Japanci...

denis0007dl

Da, čak i moji Tak TOE i Vixen HR okulari unitra nisu čisti kako treba + pokoja mikro ogrebotinica na pokojoj leći.

Lucius

...očito i najboljima promakne ponekad kontrola kvalitete. Malo prašine još i nekako, ali ogrebotine... *uff*

Ivinka

Citat: Lucius  u 28.09.2024. u 20:59:28 satiČitao sam o tome na CN-u. Navodno ovi zadnji su čisti, a prve serije su kod pojedinaca bile užasno prljave...kao da su ih u rudniku sastavljali. *jok*
Smrad po vlazi nikako nije dobar znak...
Negdje sam čitao da je stari Matsuyama ručno sastavljao neke okulare. Također su tako nastajali i Fujiyame. U tekstu je pisalo da je osobno pregledao svako staklo koje je ugrađivao i puhao ručnom puhalicom prašinu. Djelovalo je baš "japanski". Zen, ceremonija čaja, kaligrafija i stari majstor koji je do savršenstva izvježbao svoj posao. No, bilo mi je i malo smiješno s obzirom da je tehnologija izrade otišla daleko naprijed - koliko god stari optičari bili vrhunski majstori u svojem poslu više se jednostavno ne mogu nositi sa tehnologijom, robotiziranom proizvodnjom, čistim sobama u koje se ulazi preko par predprostorija kompletno obučen u nova specijalna odijela a zrak prolazi mikrofiltere...

🡱 🡳