[- ASTRONOMIJA -] > SUNČEV SUSTAV

Calsky tranzit satelita

(1/3) > >>

Zeleni_Zub:
Vidjevsi Danijelov odlican snimak tranzita ISS (jos jednom svaka cast), i ja sam se pretplatio na Calsky pa sam jutros dobio ovaj mailU 23:20 sam poceo snimati i snimao negdje do 23:35, i jos jedan snimak jos 10 min nakon toga i nista nisam vidio ni uzivo niti na kasnijem pregledanju snimaka, snimao sam mobitelom na 240fps

Pa sad imam par pitanja, posto nisam bas na centru linije tranzita nego 1.88km od nje, je li to dovoljno paralakse da se uopste ne vidi tranzit?
Je li ovaj satelit ipak premali da ga mogu razluciti?
I zar se ovaj zmaj pobogu nije nakacio na ISS danas popodne?

Koliko su inace precizna predvidjanja sa Calsky-a?

Acheron:
Rekao bih da je Dragon presitan da ga opaziš

Danijel:
Da, ništa ispod dimenzija ISS-a se ne isplati snimati jer je presitno. Vrebaj ISS, tu ne možeš fulati. Osim po noći, tada se svaka sitnica vidi kao zvjezdica koja putuje po nebu. *da*

Astrobobo:
Sitno, da, ali ne i nemoguće. 3" je razlučivo, ali možda mu je to veličina sa solarnim panelima. Ekipa je snimala tranzite Tiangonga.

Danijel:
Probao sam snimati i tranzit Tiangonga, nisam ga uspio uloviti. Snimam s MAK-om 127 jer mi u vidno polje stane cijelo Sunce. Možda da sam snimao s C11, no tada bih trebao potrefiti baš na stazu satelita, a i C11 mi se nije baš pokazao najboljim za snimanje Sunca, previše slika kuha i gotovo nemoguće mi je dobiti dobar fokus.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju