Mak 180

Autor Hrvoje86, 24.06.2025. u 20:21:09 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hrvoje86

Evo da se i ja pohvalim. Uskoro bi trebao postati ponosan vlasnik novog MAK 180  *hopla*  *hopla*  *hopla* . Dobsona 200mm sam poklonio skupa sa okularima koje sam dobio uz njega i jednom barlow lećom, a ova moja 300-tka čeka bolje dane kad malac malo poraste pa skupa teglimo ak bude htio promatrati. Nadam se da će MAK biti lakši za transport, a i imam cg5 montažu sa synscan pa se više neću trebati zezati sa traženjem objekata na nebu. Montaža i Mak idu samnom na ljetovanje pa ću pokušati naći negdje tamno nebo blizu Makarske.

Lucius

*tu*  *pljesk*
Uzmi odmah neku torbu (Oklop torba npr.) da ga možeš lakše transportirati jer nije baš prelagan. Kad se to ide oko Makarse ako nije tajna? Da uhvatim jednu subotu slobodnu rado bi se pridružio na nekom promatranju.

Hrvoje86

Planiram od 21.7 do 28.7, Baška Voda. Ako imaš slobodno javi se pa se dogovorimo, nije problem. Da, torbu sam zaboravio i morat ću nešto kupiti za transport. Valjda će stići teleskop na vrijeme. Rekli su 14 dana da im treba da dostave. Makar mislim da bi to moglo stići za par dana jer ide iz Mađarske.

🡱 🡳