Vremenske frustracije

Autor Acheron, 23.12.2019. u 08:03:31 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lucius

Nevrijeme poharalo dolinu. Ako ništa nebo izgleda kristalno čisto bez tmine. Nadam se da će se oblaci povući već večeras...da se iskoristi sreća u nesreći.
T: SW Flextube 250P, SW Mak 150
M: EQ5

Stipa

Do kada se procjenjuje sadašnja frustracija?  :-(
Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P fokuser mod
Montaža: HEQ5 Pro Rowan mod
Kamere: ZWO ASI2600MC PRO, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L
Ostalo: ZWO AsiAir Plus 32GB, SW F4 koma korektor, ZWO M42 Filter Drawer

Lucius

Sad je svakako vrijeme Mjeseca pa bolje nek se ispada sad da kasnije bude fino. *he*

Acheron

Stipa

Ma da perfektno, a jesen je pa valjda tako mora i biti   :-(

Lucius

Nek se sad ispada pa da kraj godine bude dobar. *:-P

Lucius

Na teleskopu cenat prašine od nekorištenja. :-D ...a bit će još koji milimetar izgleda jer ne misli prestat padat.

TonY206

Taman će se razvedrit za pun mjesec 😅
SkyWatcher Flextube 300p GoTo
SkyWatcher 130p heritage

Stipa

Kod mene će biti vedro izgleda cilu noć, pošto ima još mjeseca danas ću prvi puta ozbiljno upogoniti esprita 80ed te cu izabrati svjetliji objekt Plejade na kojem ću prvi puta probati raditi mozaik 1x2. Nadam se da će sve biti kako treba...

Lucius

Citat: TonY206  u 05.11.2023. u 16:26:56 satiTaman će se razvedrit za pun mjesec 😅
Ae *zubo*
Citat: Stipa  u 05.11.2023. u 16:44:40 satiKod mene će biti vedro izgleda cilu noć,
Blago tebi.

Lucius

Baš nemam sreće. Izađem bez veze vani na taracu i vidim nekako mi premračno kad ono javna rasvjeta u ulici riknula. Nebo se poprilično razvedrilo i umalo sam iznio scope vani, ali vidim da se nova naoblaka brzo približava sa sjevera. *bu* Nema smisla riskirati. Dok se scope ohladi može nova kiša počet.
Nadam se da rasvjeta neće više ni proradit. *zubko* Naravno i dalje tu ima svjetla od susjednih kuća i malo dalje u naselju, ali razlika je odmah vidljiva čim pogledaš u nebo. Zviježđe Delfina, čije zvijezde jedva vidim dok je rasvjeta upaljena, je sad jasno kao dan. Koja šteta. Bilo bi ovo lijepo promatranje.

Stipa

Jutro se pravo vjetar ispuhao i ocistio zrak. Dugo nije bilo ovako lijepo vedro i čisto. Trenutna temperatura 14°, vlaga 65%.

Evo dolini dio plejada koje snimam 60x180, pa nakon toga isto gornji dio...

TonY206

Citat: Lucius  u 05.11.2023. u 18:29:27 satiBaš nemam sreće. Izađem bez veze vani na taracu i vidim nekako mi premračno kad ono javna rasvjeta u ulici riknula. Nebo se poprilično razvedrilo i umalo sam iznio scope vani, ali vidim da se nova naoblaka brzo približava sa sjevera. *bu* Nema smisla riskirati. Dok se scope ohladi može nova kiša počet.
Nadam se da rasvjeta neće više ni proradit. *zubko* Naravno i dalje tu ima svjetla od susjednih kuća i malo dalje u naselju, ali razlika je odmah vidljiva čim pogledaš u nebo. Zviježđe Delfina, čije zvijezde jedva vidim dok je rasvjeta upaljena, je sad jasno kao dan. Koja šteta. Bilo bi ovo lijepo promatranje.

Ne znam da bi ti se isplatilo, seeing je katastrofa.. Toliki je jetstream da se zvijezde "gase" svaku drugu sekundu..
SkyWatcher Flextube 300p GoTo
SkyWatcher 130p heritage

Lucius

Citat: Lucius  u 05.11.2023. u 18:29:27 satiali vidim da se nova naoblaka brzo približava sa sjevera
Kakav fail! Nije dolazila naoblaka već aurora. :-D  :-D  :-D

Acheron

Citat: TonY206  u 05.11.2023. u 20:06:57 satiNe znam da bi ti se isplatilo, seeing je katastrofa.. Toliki je jetstream da se zvijezde "gase" svaku drugu sekundu..

dakle, ja sam se borio s teleskopom na vjetru ko s popiz*jelim bikom. Na kraju odustao nakon sat vremena.

🡱 🡳