Zvjezdarnica ima novog vlasnika!

Autor Danijel, 26.03.2024. u 23:13:14 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Danijel

Dragi moji astroforumaši,

došlo je do promjene vlasništva pa se osjećam obaveznim obavijestiti vas o tome.

Od danas, ja više nisam vlasnik domene i web hostinga na kojemu se nalazi zvjezdarnica.com to jest, ovaj forum i web stranice.

Zvjezdarnica.com je bila moje vlasništvo od 5.5.2005. godine, dakle skoro 19 godina i sada je došlo vrijeme da ju predam u ruke novom vlasniku. Potpuno besplatno, da ne bude zabune. Preuzimaju ju mlade snage. :-)

Ja više nisam u stanju pratiti nove tehnologije koje su se pojavile u međuvremenu, a ostao sam i bez velike pomoći prijatelja Borisa Gazibare koji se odselio u bijeli svijet, a koji mi je bio nemjerljiva pomoć oko informatičkih stvari na net-u jer je čovjek vrhunski stručnjak. Vidjeli ste i sami što se dogodi kada nešto otkaže pa više ništa ne radi. Ja to jednostavno više ne mogu servisirati. Stoga se pojavila potreba za mojom zamjenom i "ključeve" Zvjezdarnice sam predao u ruke novome vlasniku koji će sada preuzeti odgovornost i obavezu oko održavanja i upravljanja Zvjezdarnicom.

Ja ću i dalje, po njegovoj želji, ostati admin ovdje na Astroforumu, no to je više onako, simbolička funkcija, savjetodavna. Otkaže li nešto, ionako više od mene nema nekakve velike koristi pa će to on i njegova ekipa koju si bude oformio, rješavati. Ja mogu odraditi kakve sitne poslove tu na forumu i to je sve.

Nisam morao puno mozgati kome ću predati Zvjezdarnicu jer se čovjek pokazao kao potpuno dorastao ovome zadatku, motiviran je, ozbiljan i ima lijepe ideje. Svi ga znate i zapravo se za vas ovdje ništa neće promijeniti. Forum je dobro održavan, dobro postavljen i funkcionira odlično, zahvaljujući i njemu.

I da vas više ne držim u neizvjesnosti, novi gazda je - Neven Krčmarek a.k.a. Neven! *pljesk*  *šešir*

Nevene, predajem ti ovdje i ovako, simbolički, Zvjezdarnicu. Pazi ju i mazi kao što sam i ja, nadam se da će biti još bolja i prosperitetnija na čelu s tobom. A ja se i na ovaj način povlačim u mirovinu gdje ću se baviti astronomijom u svojoj zvjezdarnici Apollo. *da*

Bez brige, nećete me se još riješiti, bit ću ovdje i učestvovati u radu Astroforuma kao i do sada, samo što me više nećete oslovljavati s "gazda". Živjeli svi skupa! *zubko*  *živio*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Leviner

Necemo s gazda, ali Šef bio i ostao. *tu*  Drago mi je da si nam se javio nakon duze vremena i nadam se da ce to preci u dnevnu rutinu.

Forum je u dobrim rukama  *ritmika*
T: SW 130 PDS, SW ESPRIT 120
M: SW EQ6 Onstep, belt mod
K: Canon 1100D modificiran, ASI ZWO 290MC, ASI533MM

Zeleni_Zub

Što bi rekao moj jedan bivši kolega: "Šef je šef dok je šef", a ti ovdje uvijek ostaješ Šef  *šešir*

Drago mi je što su ključevi foruma u dobrim rukama i lijepo te opet vidjeti aktivnog na forumu  *hopla*
Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

Štefek

Havala Šefe na trudu svih ovih godina.  *šešir*  *šešir* . I da, forum si predao u dobre ruke i hvala i Nevenu da je preuzeo štafetu.
Teleskop:  Celestron SCT EDGE HD 800; APM/LZOS triplet 100/800; SW Esprit 120; Regal M2 100ed ;  iOptron CEM70G; iOptron GEM28EC, iOptron GEM45
Dvogled : Nikon 12x50
Kamere: QHY 268M, Omegon veTEC571 (ASI2600) , Touptek 571C , Nikon D7200; Altair 178C ; ASI 174mini, Player One Uranus-C
Ostalo:Celestron OAG ; Telecentric Barlow 3x, Powermate 4x

Astrobobo

http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Celestron EdgeHD 8", Pentax 105 SDP, Nikon Monarch 7 8x42, Lunt 60mm
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

tome

U pravim rukama je,
a tebi Danijele ugodna mirovina. Nek si se javio, već smo se zabrinuli gdje si nestao....
SkyWatcher 150 f6.7, Evoguide 50ED, Heq5
Omegon 533c, ToupTek g3-224-c

veljac

T: Maksutov 127, SW ED 80, SW Quattro 150P
M: UMi 17R, AZ-EQ5, Nexstar SLT
K: Touptek imx571, ASI 533MC-Pro, Qhy8c,  ASI 174 mm mini, ASI120MC, Omegon 1200 m
F: Canon M10, 15-45 mm, Samyang 135mm f/2, nifty-fifty
+ nešto stakla

Robert

Odlična primopredaja, hvala Danijele na svemu do sada  *pljesk* Nevene, sretno  *tu*
Teleskop Askar FRA500 f/5.6 Astrograph & f/3.9 reducer Montaža ZWO AM5 OAG ASI290MM Mini 
Kamera ASI 2600MM Pro Filteri Antlia 3nm Ha / O-III / SII & Baader LRGB 36 mm unmounted
Ostalo ZWO EAF, EFW, ASIair Plus, PixInsight, VTOMAN Jump 1000 power station

Neven

Citat: Danijel  u 26.03.2024. u 23:13:14 satiBez brige, nećete me se još riješiti, bit ću ovdje i učestvovati u radu Astroforuma kao i do sada, samo što me više nećete oslovljavati s "gazda". Živjeli svi skupa!

Ti ces ovdje zauvijek bit 'gazda'. *oleole*

Lucius

Svu sreću želim Nevenu u vođenju i održavanju foruma...bar još 30-40 godina. *zubko*
Danijele sve najbolje u mirovini i hvala za sve ove ranije godine. Nadam se da se vraćaš aktivno na forum. :-)

MrWorf

Uživaj u penziji Danijel i thnx na forumu!  *šešir*
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

Stipa

Hvala na svemu i sretno g. Danijel, bez ovog foruma i ljudi koji su mi jako puno pomogli ne bih naučio niti 10% onog što sam do sada naučio. *šešir*

Nevenu čestitam na preuzimanju štafete i sretno!   *pljesk*

Ove godine se nadam doći na Lika star party te ne znam gdje ću svu rakiju strpati koliko su me zadužili  :-D   
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: ZWO ASI2600MC PRO, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L
Ostalo: ZWO AsiAir Plus 32GB, SW F4 koma korektor, ZWO M42 Filter Drawer

blackhole

Citat:Zvjezdarnica.com je bila moje vlasništvo od 5.5.2005. godine, dakle skoro 19 godina i sada je došlo vrijeme da ju predam u ruke novom vlasniku. Potpuno besplatno, da ne bude zabune. Preuzimaju ju mlade snage. :-)
*šešir* Sretno ti bilo u "mirovini" a novom gazdi puno debelih živaca u budučem radu  :-)
Šteta jedino što je ostalo dosta malo ljudi na forumu iz tih dobrih starih vremena,kada je Zvjezdarnica bila skoro jedino mjesto gdje se moglo raspravljati i razmjenjivati savjete o astronomiji a posebno o astrofotografiji koja je u to vrijeme bila potpuno druga dimenzija prema ovom sada.  *tnx*

Šegi

Zeko, kapa do poda za sve  *šešir*  *šešir*  *šešir*  *šešir*  *šešir*
Nevenu puno uspjeha, i što manje trolova  *zubo*

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Sefe, ti uzivaj a drugi nek sada rade  *:-P
Nevenu (i svima nama s njim ) zelim puno uspjeha u buducnosti  *šešir*
amater

🡱 🡳