Da, kad se koriste Shields za CNC ili 3D printere, OnStep u principu ne kontrolira mikrostepove kod Pololu stepper drivera.
Alternativa je modifikacije ozicenja (ja imam jedan Arduino MEGA/RAMPS14 sa A4988, i morao sam dodati zice za to) ili setup sa jumperima, gdje se u Config.h postave parametri kako slijedi dolje, a STEPS_PER_DEGREE se izracuna za odabrane mikrostepove:
#define AXIS1_STEPS_PER_DEGREE 29608.76337 // Number of steps per degree:
// n = (stepper_steps * micro_steps * overall_gear_reduction)/360.0
#define AXIS1_DRIVER_MODEL OFF // (See above.) Stepper driver model. <-Often
#define AXIS1_DRIVER_MICROSTEPS OFF // OFF, n. Microstep mode when tracking. <-Often
#define AXIS1_DRIVER_MICROSTEPS_GOTO OFF // OFF, n. Microstep mode used during gotos. Option
Stampane ploce za OnStep koje se narucuju od nekih OnStep developera preko web stranica imaju sva ta ozicenja, ali tp rjesnje je nesto skuplje (i glomaznije..).
Ja sam cak isao na sasvim drukciji pristup u pocetku, montirao sam stepper drivere u EQ6 montazu, a OnStep processor (u pocetku MEGA, a sad STM32) imam u komandnoj kutiji (STEP - DIR signali idu kablom (~1 metar) do montaze), i to radi vec godinama (v2.14, nema potrebe ici na nove verzije).
Za Dob-Newt teleskop imam ESP32+CNC3, sa TMC2208 (momentalno dodajem RTC+PPS, jer imam problem sa pracenjem (presporo.. na EQ je OK) pa se nadam to rijesiti na taj nacin)