Predloženi SF filmovi

Autor DamirZg, 01.08.2018. u 00:59:43 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DamirZg

Ovakva tema bila je na starom forumu , pa da se nastavi i ovdje.

Salyut-7 , ruski film , znači nema puno onih modernih efekata koji ponekad ubijaju užitak gledanja filmova, dobra priča, ok gluma vrijedi pogledati.
SW 200/1000
SW Evo 80/600
AZ-EQ5 GT
ASi 290 MC Color
ASI533 Pro
Canon EOS 4000D
ZWO ASIAir Plus

Vger

Ima puno lijepih filmova..al eto nedavno opet reprizirah Soylent Green. Prekrasan film i zadnja uloga velikog/malog Edward G. Robinsona koji je na snimanju bio terminalno bolestan...tako da se u jednoj vaznoj sceni u samom filmu oprostio od 7 umjetnosti i svijeta kao takvog (umro desetak dana nakon snimanja)...sto filmu daje jos jednu nijansu...al i inace je jedan od vaznijih SF filmova iz zlatne ere 70ih. Rezirao ga je stari veteran Richard Fleischer...koji je pod kraj karijere snimio par tezih djubreta...Conan 2 i Red Sonja...u nas se zvao "Kalidor i ridjokosa ratnica".:)
https://www.youtube.com/watch?v=N_jGOKYHxaQ

Acheron

Pogledao jučer "First Man", film o Neilu Armstrongu.

Tko voli heavy geek stuff, tipa podatke o broju lopatica na turbini pumpe na F1 motorima, koliko rupica ima injektor motora prvog stupnja na Titanu II i slično... neka preskoči film.
Film je više orijentiran na ljudsku priču o Neilu i stvarno je čovjek imao fascinantnu ličnost i karijeru. Potaklo me da malo proguglam i proučim čime se sve bavio. Ono što me brine je da ću film zaboraviti za 3 mjeseca jer u njemu ništa što bi bilo totalno WOW!

Ono što me zasmetalo je sljedeće:
-UŽASNO LOŠI titlovi u Cinestaru. To je prevodio student indologije u sred ispitnih rokova.
Tipa scena s Apollo 1:
"How are we supposed to go to Moon when we can't hear 3 buildings away"
se prevelo kao:
"Kako ćemo na Mjesec kada ne čujemo tri kontrole leta dalje"

Ostalo je ok. Ima nekih kronoloških greškica, pokoja tehnička sitnica a opet ima i stvari od kojih mi je srce zaigralo. Npr, nisu zaboravili ubaciti specifičan zvuk turbopumpe na Titanu II koji se mogao čuti 1-2 sec prije paljenja motora (slavni "vuuuuuuuump"). Lijepo je vidjeti kako Saturn V siluje lansirnu rampu na kino platnu i tak...

Zasmetalo me što su previše naglasili vibracije pri letu, neke od raketa nikad ne bi nosile astronaute da su se tako tresle u stvarnosti. Reljef na Mjesecu je nabrijan da bi digli dramatičnost i tak.

2.5-3/5, ovisno koliko sam pivi popio

Sabina

Citat: Acheron  u 25.10.2018. u 11:03:09 sati
Pogledao jučer "First Man", film o Neilu Armstrongu.

...

2.5-3/5, ovisno koliko sam pivi popio

Ne više? :-O Sad si me pokolebao. 
Ja nisam otišla u subotu jer smo pokazivali Mjesec na Trgu Francuske republike. I sad ne znam jel da uopće idem.  *zbunjeni*
Na IMDB je dosta dobro ocijenjen.

Acheron

Ja sam dosta čangrizav pa ono...

MrWorf

Hvala na infu, ja mislim da ću pričekat da pogledam khmmm... kroz neke druge kanale.
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

Arkturus

Citat: Acheron  u 25.10.2018. u 11:03:09 sati
...Zasmetalo me što su previše naglasili vibracije pri letu,...
E tu scenu bih volio vidjeti. Duke je naglasio da se zaista zvjerski treslo pri polijetanju. To je praktički 100 m duga poluga s potiskom na drugoj strani.

Acheron

Let u X-15, Armstrong se trese kao lud
Gemini 8 - Armstrong se trese kao lud
Apollo 11 - Armstrong se trese kao lud

Neil's spacecraft vibrate mightily during launches, but in reality, astronauts have reported the ride up rather smooth. The movie also depicts flames out the window going up. in fact aerodynamic heating only happens on re-entry.
https://www.imdb.com/title/tt1213641/goofs/?tab=gf&ref_=tt_trv_gf

lsvemir

Ali vele strucnjaci da je to tak ... ti mislis da nije ??? Ne strucnjaci u filmu nego oni koji opisuju letove na Mj.

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Acheron

Pa gledam lansiranja Sojuza i ne čini mi se da tako tresu. MS10 se naravno ne računa  *zubo*

Arkturus

Ne Sojuzi. Apollo se divlje tresao. Onaj na Saturnu V.
E šta bi Neil dao da je mogao u Sojuz. *zubko*

lsvemir

Hmmm, moram obavezno pogledati film tj. vec debelo kasnim ...

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Vger

Preskociti cu ovaj film. Postoji jedan odlican... epsko-dokumenaristicko-zurnalisticki film koji ce i za 300 godina plijeniti paznju i biti testament vremena...a to je Filip Kaufmannovv masterpis...The Right Stuff. Ovaj "First Man" nisam gledo i se*em na nevidjeno, al zivimo u plasticnom vremenu gdje se stvari snimaju genericki za plasticne ljude. Svatko tko nije pogledo ovaj Right Stuff film...nek skine torrent i uziva. Jedan od najboljih...ispravka...najbolji film na tu temu. Zanimljivo je kako je Chuck Yeager jos uvijek ziv, dok je preminuo glumac koji ga je glumio "Sam Shepard".
https://www.youtube.com/watch?v=nYEKSqa41q8&t=35s

veljac

Je, Right Stuff je epski rad.
T: Maksutov 127, SW ED 80, SW Quattro 150P
M: UMi 17R, AZ-EQ5, Nexstar SLT
K: Touptek imx571, ASI 533MC-Pro, Qhy8c,  ASI 174 mm mini, ASI120MC, Omegon 1200 m
F: Canon M10, 15-45 mm, Samyang 135mm f/2, nifty-fifty
+ nešto stakla

Beorn

Teleskopi: Grond! - Celestron C11 XLT, Anglachel - Equinox 120ED APO, Lutonja - Meade 5000 80mm APO triplet
Dalekozor: Lunt LE 7X50 Magnesium
Montaže: Skywatcher EQ6-R Pro, Losmandy GM8
Kamere: ATIK 383L+, Canon 6D, QHY5L-IIm, QHY5p-IIc, ZWO ASI290mc

🡱 🡳