PushTo kako napraviti

Autor Hrvoje86, 20.06.2023. u 21:10:09 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hrvoje86

Pozdrav, da li netko ima kakve upute za izradu PushTo za dobson. Koji kontroler napraviti? Razmišljam da li naručiti već gotovu stvar iz UK za cca 280 eura plus carina plus pdv ili se sam baciti u izradu. Namontirao bih si to na 300tku jer bi mi bilo puno lakše pronalaziti objekte. Kakva su vaša iskustva s tim. Vidim na forumu da je jedan kolega namontirao na dobson, ali nije dao nikakve detalje. Imam i synscan na cg5 montaži. Možda bi se i to dalo nekako iskoristiti pa imam goto na dobsonu. Samo bi trebao onda motore i prijenos sa točnim omjerom.
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

Antoto

Za PushTo (ako dobro shvacam sto je to) preporucam ovo:
https://artyom-beilis.github.io/astrohopper.html

Ucvrsti mobitel na cijev, namjesti se na jedan poznati objekt ili zvijezdu i samo guraj dalje. Tvoja 300tka baš fino klizi, trebalo bi ići lako  *šešir*

P.S. sad vidim da je dodan i search, nice!
Place six pounds of sand in the chamber via the air-lock for thirty days, or until your star has formed into a perfect, glowing sphere. Add more hydrogen gas as necessary.

Hrvoje86

Citat: Antoto  u 20.06.2023. u 23:11:12 satiZa PushTo (ako dobro shvacam sto je to) preporucam ovo:
https://artyom-beilis.github.io/astrohopper.html

Ucvrsti mobitel na cijev, namjesti se na jedan poznati objekt ili zvijezdu i samo guraj dalje. Tvoja 300tka baš fino klizi, trebalo bi ići lako  *šešir*

P.S. sad vidim da je dodan i search, nice!

Da, mislim da ću neko vrijeme tako raditi. Danas mi je pao mobitel i otišao display tako da od kupnje enkodera i motora ništa  *bu*
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

TonY206

Zanimljivo rješenje, svakako ću isprobat :). Ako dobro radi, ipak je znatno jednostavnije nego kako sam na svom složio..
SkyWatcher Flextube 300p GoTo
SkyWatcher 130p heritage

Antoto

Citat: TonY206  u 21.06.2023. u 13:22:23 satiZanimljivo rješenje, svakako ću isprobat :). Ako dobro radi, ipak je znatno jednostavnije nego kako sam na svom složio..
Jesi ti ono složio sa digitalnim kutomjerom iz Lidla?
Otišao sam u Lidl i nije ih više bilo pa sam probao složiti od mobitela & Garmin kompasa nešto slično, dosta frustrirajuće iskustvo.  *zubko*

Jako sam zadovoljan ovim rješenjem, jedino gdje sam primijetio da ne radi kako spada je za objekte u zenitu, ali tu sam ionako ograničen s Dobsonom i hopanjem
Place six pounds of sand in the chamber via the air-lock for thirty days, or until your star has formed into a perfect, glowing sphere. Add more hydrogen gas as necessary.

TonY206

Da, to je to, ovaj thread:

PushTo

Meni funkcionira dobro, ali ovo tvoje rješenje mi je vrlo zanimljivo :)
SkyWatcher Flextube 300p GoTo
SkyWatcher 130p heritage

🡱 🡳