Starlink sateliti

Autor Petar 65, 28.05.2019. u 14:27:08 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Danijel

I dobro je, svih 60 komada izgledaju kao jedan. *zubko*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Šegi

Jao, jao, jaooooo kaosa na snimkama meteorskih kamera...  *zli* *zli* *zli* *bu* *bu*

Vulisha

Auf, sikni koju sliku.
jesu daleko najsjajniji sad?

Šegi

Čim ih ukebamo pastam, ovo je bilo jaukanje unaprijed  *zubo* *zubo* *zubo*
BTW, nemaju šanse bit najsjaniji ni najbrojniji, mogu samo postat najdosadniji...

Vulisha

Aha, a cinilo mi se tako po ovim videima kao su najsvjetliji sateliti na nebu, jer ja dosad nijednog nisam vidio golim okom.

Šegi

Vidio si ih garant ali ih nisi povezao sa satelitima. Pomalo, vidjet ćeš ih takvih da ćeš se prestrašit  *zubko* *zubko* *zubko*
Iridiumi znaju tako zabljesnut, ono sjaj raste, raste, raste... I DI ĆEEEEŠ!!!... sve u nekoliko sekundi, pa se onda vrati nazad na nešto što nam je prihvatljivo.

Petar 65

kad ce ponovno naletit preko neba? Moram ih vidjeti u koloni, izgledaju kao svemirski brod *zubo*
SkyWatcher 70/900 EQ1 refractor

Acheron

Petar 65

Hvala što si me podsetio, stvarno sam zaboravio za to *šešir*
SkyWatcher 70/900 EQ1 refractor

Zeleni_Zub

Ovaj snimak na kojem se vide bas jako i na kojem su u jednoj liniji je napravljen noc poslije lansiranja pa vjerovatno jos nisu postigli konacnu putanju u orbiti, mozda ce ici visocije pa ce se manje vidjeti?
Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

Danijel

Ja se samo nadam da su bili pametni i napravili ih, da kada im istekne rok, da se motorićima pogurnu u Zemljinu atmosferu i sklope sunčeve panele.

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Acheron

Imaju ionske motore za tu svrhu, a ionski motori cuclaju puno struje pa su iz tog razloga paneli veliki

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Ode i radio-astronomija u pm...  *zli*
amater

🡱 🡳