Brisanje i editiranje?

Autor Danijel, 07.06.2018. u 21:43:38 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Danijel

S obzirom da nekima smeta kada se na pregledu novih postova prikaže da postoje nove poruke, a zapravo ih nema, isključio sam vam mogućnost editiranja postojećih ranije napisanih postova, a koja i uzrokuje tu zbunjujuću situaciju. Isto tako, ranije postojeći postovi vam "nestaju" jer su ih njihovi autori obrisali, pa sam vam isključio i tu opciju.

Izjasnite se o tome što vam treba. Mnogi forumi nemaju uključene te opcije, no, ja, dobar kakav jesam, *zubko* uključio sam vam ih kako biste imali što više mogućnosti i slobode kreiranja vaših uzvišenih misli i kako biste imali kreativnu slobodu naknadnih intervencija u svoje tekstove.

Inače, sa starog foruma imamo iskustva da su te opcije ponekada bile zloupotrebljavane, a njihovi korisnici izbacivani zbog toga sa foruma. Ipak, vjerujem da većina to ne zloupotrebljava.

Anketa traje 7 dana i imat ćete vremena iskušati kako je to na forumu bez mogućnosti brisanja i editiranja vaših postova. Ne morate se žuriti s odgovorima, prvo isprobajte ponašanje foruma bez tih opcija. Bez njih se više neće događati zbunjujuće situacije da vidite linkove na postove koji ne postoje jer su ih autor izbrisali, kao niti pojavu obavijesti o novim postovima, a kojih zapravo nema jer su ih uključile situacije gdje su autori naknadno editirali svoje ranije postove. *mah*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

2001

natipkam post pa skontam da sam pogrijesio ili nedovoljno nesto napisao..umjesto da tipkam jos jedan post editiram postojeci...ali to se obicno skonta odmah...mozda da ostavis editiranje u nekom vremenskom roku...npr 10-15 min
ako nakon par sati ili dana skontam da sam nesto shebao onda ionako necu editirat vec pisat novi a u medjuvremenu ima i odgovora pa bi editiranje "orginala" potencijalno napravilo zbrku ili vjerojatnije ne bi ni bilo primjeceno..
"Nitko nije učinio veću grešku od osobe koja nije učinila ništa jer je mogla učiniti malo"
Edmund Burke

Danijel

Nema tu vremenskog roka, ili možeš ili ne možeš. To je tako.

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |

2001

a onda makni ako si skontao da ima zloupotreba...samo jbg onda vecina ostaje bez korisne opcije zarad pokojeg neodgovornog clana...brisanje otkazi, imali smo ovdje rasprava i fajtanja i da se u tako necem nadje netko "zaheban" obrisat ce i izeditirat sve sta mu neide niz dlaku pa cijela rasprava ima sasvim drugu konotacijju
ako nesto treba pobrisat, ima tu moderatora pa ce napraviti sto treba
"Nitko nije učinio veću grešku od osobe koja nije učinila ništa jer je mogla učiniti malo"
Edmund Burke

Markec

Mislim da ovo nije tip foruma gdje bi editiranje postova moglo dovesti do problema. Nisam baš primjetio neku ozbiljniju pristusnost trollova  *zubko*
Edit je jako koristan alat kada se postaju slike i detaljniji postovi, pogotovo ovdje. Jedino što će se dogoditi micanjem je veliki broj bespotrebnih edita u obliku novih postova, a posljedica toga će biti nepregledne teme.

viragec

Uređivanje po meni treba ostaviti, jer može biti korisno (prilikom pisanja posta, ali i kasnije) - zloupotrebe dakako treba kažnjavati - od opomene pa dokle treba...  *palica*
Ako treba nešto, iz bilo kog razloga brisati, uvijek se možemo javiti moderatorima...

Primjer korisne upotrebe, odnosno potrebe uređivanja: imam na starom Forumu temu o svojoj zvjezdarnici, koju sam povremeno dopunjavao, kako se već nešto napravilo.
Tamo su i poveznice na dosta slika sa Picasse... i onda Google/Picassa promijene poveznice - i ni jedna slika se nije vidjela...  *bu*

Kad sam to primijetio - obnovio sam sve poveznice od "nestalih" slika... i od tada su opet vidljive...  *cool*

Zocky

I ja sam za to da editiranje ostane, ali da se sankcionira one koji to zloupotrebljavaju.
HEQ5 pro; SW ED 80/600, FF/FR x0.85, 9x50 finder/guider, ALccd5
SBIG ST-8300M, FW5, Baader filteri: LRGB, Ha7nm
Canon EOS 50D
Bresser 10x50
https://www.flickr.com/photos/zoran-novak/

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Treba sve....
Ponekad nesto napisem, pa vidim da sam se ponovio ili da sam napisao glupost... ili da treba nesto bolje objasniti ili argumentirati.
Dobro bi bilo ostaviti  i staru verziju (za moderatore, tako da se vidi sta je bio problem ili razlog za editiranje/brisanje).
Editirana verzija ne bi trebala biti oznacena kao novi post - za to postoji novi post.
amater

Danijel

Citat: bojan  u 07.06.2018. u 23:00:53 sati
...
Editirana verzija ne bi trebala biti oznacena kao novi post - za to postoji novi post.

Tako je forum napravljen, to ne mogu mijenjati.

Bruno

Editiranje svakako treba ostaviti. Za brisanje....ne znam.
Celestron 8 XLT na CAM GoTo
Philips ToUcam PRO II
DFK 21AF04.AS
TS 15x70

lonewolf21

Ostaviti editiranje a brisanje zatražiti moderatora i objasniti razlog brisanja. Ako je sa razlogom moderator obriše, inače post ostaje.Isto tako za prečesto i bez razloga editiranje moderator prvo upozori a ako se nastavi slijedi ban na neko vrijeme. U slučaju da se neprimjereno ponašanje nastavi slijedi trajni ban.
Moje mišljenje.

*šešir*
There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.

45°13'01" N 17°44'28" E
SmogyBoy dobson 250mm ( rastavljen do daljnjeg ), Telrad finder
Hyperion 13mm, TSSP 20mm, TS Planetary HR 4mm, TS Barlow 1,5x-2x

c2

Slažem se s    lonewolf21

I go unseen.
All shall be revealed.

MrWorf

Apsolutno sam za editiranje, ako nekaj netko fula ili stavi krivi ili loš link, dobro dođe. Kaj se tiće brisanja, to ne bih dao kao opciju i također nebi da se brišu postovi i teme kojekakvih trolova i idiota pa nek svi vide da postoje idioti i zašto su banani.
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Citat: lonewolf21  u 07.06.2018. u 23:40:15 sati
Ostaviti editiranje a brisanje zatražiti moderatora i objasniti razlog brisanja. Ako je sa razlogom moderator obriše, inače post ostaje.Isto tako za prečesto i bez razloga editiranje moderator prvo upozori a ako se nastavi slijedi ban na neko vrijeme. U slučaju da se neprimjereno ponašanje nastavi slijedi trajni ban.
Moje mišljenje.

*šešir*

Slazem se.
amater

martina

I ja se slažem sa lonewolfom  *da*
Olympus 10x50
SkyWatcher Newt 130/900
SkyWatcher MAK 127/1500

🡱 🡳