Kako izbjeci "warp"

Autor Bojan (Mount Pleasant Observatory), 14.06.2024. u 08:40:34 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Vjerojatno mnogi vec koriste dolje opisanu metodu.. ali sigurno ih ima koji ne znaju za nju (I ja sam bio jedan od njih).

Do sada sam uspjesno koristio kapton traku na staklu.. Rezultati su bili odlicni, ali nije bas lako zalijepiti traku bez mjehurica zraka ispod.. i nakon nekoliko printanja, stara traka se mora zamijeniti novom jer se ostecuje kod skidanja izradjevine..
I kad sam potrosio svoju zalihu, odlucio sam probati nesto drugo i lakse (i jeftinije).

Uglavnom, to je ovo: PVP Glue Stick ...
Staklo se opere sa detergentom, osusi i ljepilo se nanese krpicom tako da je jednoliko rasporedjeno u tankom sloju.
Prijanjanje ABS je vrlo dobro, a nije tesko niti odvojiti komad (skalpelom) kad se sve skupa ohladi.
Isti namaz se moze koristiti nekoliko puta (jos ne zna koliko dugo traje, za sad barem jos jedamput).
amater

OuttaControl

Dada gluestick je top ja ga koristim na smooth strani pei platea.

Naravno svi drugi parametri se prvo moraju dovesti u red, bed level i slicno, pa tek onda ide gluestick
sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

hrast

Kapton sam prestao koristiti prije 10 godina... gluestick gotovo da nisam ni koristio.

Od kada sam prešao na PEI ili izvedenice, nemam nikakvih problema. Korisim trenutno https://www.banggood.com/Creality-3D-PEI-Printing-Plate-Kit-235+235+2mm-Frosted-Surface-p-1988396.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search
Nakon 200+ printeva izgleda gotovo ko nova.

Imao sam takvu neteksturiranu. Isto je dobra ali s vremenom se vide oštećenja.

One crne "plastične" teksturirane nalijepnice su također dobre. Izdrže isto 100njak printeva bez problema.

Kod svih gore navedenih podloga treba pogoditi pravu udaljanost prvog sloja. Ta udaljenost je dosta visoka u odnosu na potrebnu udaljenot kod kapon trake, blue tape, laka ili sticka.  Pod dosta visoka znači da taman vidiš gap između položenih linija prvog sloja.
Također, kod prvog sloja često koristim 0,3 visiun sloja. Nekako je toleranije da ne oštetim podlogu.

hrast

I još jedan tip. Ovu crnu plastičnu je potrebno povremeno istrljati s ispoproilnim alkoholom.
PEI i izvedenice je potrebno istrljati s industrijskim acetonom i potom s ispoproilnim alkoholom.

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Interesantno...
Malo je prevelika za moj grijac  (215x215 mm)..
U svakom slucaju, gluestick je OK kako sad izgleda.
Moram samo pronaci bolji (jeftiniji) supply.. ovaj  sa ebay je malo preskup (iako ja ne koristim 3D printer za nekakve velike serij.. 
amater

🡱 🡳