Drama u svemiru

Autor Teofil, 15.10.2024. u 23:44:46 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Teofil

U doba hladnog rata 1960-tih, kad se zveckalo nuklearnim oružjem, u Zagrebu je tiskana knjiga Drama u svemiru. Izdana je i inačica na esperantu.

Slika lijevo je slika ovitka, a desno je preslika stranice na kojoj su potpisi entuzijasta koji su se okupljali na ZG zvjezdarnici, među njima su i imena znana forumašima.

Djelić teksta iz ove knjige (citat):
"Pred zaprepaštenim svemirskim putnicima iskrsava strahotni prizor posljednjih časova i propasti Zemlje i njenih stanovnika u paklu totalnog hidrogenskog rata.... "

Knjiga se može kupiti u antikvarijatima, no poveznica/link vodi vas do besplatnog čitanja digitalizirane inačice ove knjige s ukupno 116 stranica:

Tekst knjige
https://library.foi.hr/dbook/index.php?C=1890

Drama u svemiru by Zlatko F. Kovacevic, on Flickr

Danijel

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Imam.. I potpisao  *da*
amater

Teofil

Citat: Bojan (Mount Pleasant Observatory)  u 16.10.2024. u 05:26:47 satiImam.. I potpisao  *da*
Ako sam dobro izračunao, ti si Bojane tada bio srednjoškolac.

Citat: Teofil  u 17.10.2024. u 21:21:38 satiAko sam dobro izračunao, ti si Bojane tada bio srednjoškolac.
Dobro si izracunao :-) .
Ove godine u Rujnu sam napunio 74 (moja stara bi rekla "47";-) )
amater

ediglavas

A, evo sam našao i svoj primjerak - kupljen siječnja (koji se tada još zvao januar) 1972. godine

Ja sam imao i verziju na Esperantu.. a sad nemrem nac ni ovu..
amater

🡱 🡳