Normalize Scale Gradient - NSG

Autor Neven, 06.11.2022. u 12:02:07 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neven

Web: https://astroprocessing.com/
Autor: John Murphy
Aktivna verzija: 3.0.3
Skripta: Pixinsight
Repository: https://pixinsight.astroprocessing.com/
Cijena: Free (24 eura za dodatnu Drizzle opciju)
Aktivni Thread: https://www.backyardastro.org/topic/3396-normalizescalegradient-script
Neaktivni PI Thread: https://pixinsight.com/forum/index.php?threads/normalizescalegradient-bookmark-website-now.16507/

NSG je PixInsight skripta koja služi za ispravljanje gradijenata odabradnih fotografija prema specificiranoj referentoj fotografiji. Za to koristi diferencijalnu fotometriju za određivanje veličine a surface spline za modeliranje gradijenta. Laičkim rječnikom program ispravlja razne gradijente na vašim registriranim fotografijama prema odabranom referentnom fotkom po vašem odabiru (uglavnom fotka s najmanje gradijenata snimljena u zenitu) te time olakšava naknadnu integraciju i finalni gradijent na samom završnom stack-u.
Skripta je bila dio PixInsight-a do momenta kada se počela izravno kositi sa 'Local Normalization' modulom koji po recenzijama raznih astro fotografa radi gori posao od NSG-a pa je ovo nastalo kao bolja alternativa Local Normalization skripti. Skripta je potpuno besplatna ali ako se želi dodatno koristiti Drizzle onda se mora platiti modul za 24 eura.

Preporučam pregled Block-ovih videa prije uporabe.

Od autora:
https://www.youtube.com/@NormalizeScaleGradient

Adam Block Tutovi:
https://www.youtube.com/c/AdamBlock/search?query=nsg

Neven

Izašla verzija 3.0.0
Datum 13.2.2023.

Novosti:

- Ciljane slike: Dodan je stupac koji prikazuje je li slika neobrađena (siva kugla), obrađena (zelena kugla) ili obrađena s upozorenjima (žuta kugla) zbog premalo zvjezdanih podudarnosti fotometrije.
- Mogućnost nastavka prethodnog NSG procesa ako su dodane nove slike ili ako je prethodni proces prekinut ili nije uspio. Ovo radi čak i ako je PixInsight pao.
- Mogućnost prikaza i ImageIntegration i DrizzleIntegration kada NSG izađe.
- Mogućnost pokretanja i ImageIntegration i DrizzleIntegration.
- Dodana je mogućnost određivanja ikone procesa DrizzleIntegration kao predloška.
- Mogućnost pokretanja iz ProcessContainera. Sada je moguće obraditi sve filtrirane slike tijekom noći stvaranjem NSG ikone procesa za svaki filter.
- Dodan je gumb 'Primijeni' (plavi kvadratni alat) koji je ekvivalent opciji "Nastavi izvođenje", ali završava nakon završetka i pokreće ImageIntegration i DrizzleIntegration.
- Dijalog o gradijentu: Prikazana slika sada se može povećati. To može pomoći prilikom blinkanja između referentne i ispravljene slike ili dodavanja krugova ručnog odbacivanja.
- Svi dijalozi koji prikazuju slike: Slika se sada početno prikazuje povećana kako bi odgovarala prozoru. Gumbi za zumiranje sada zumiraju na sredinu slike. Zumiranje mišem sada je usredotočeno na položaj miša.
- Svi dijalozi koji prikazuju slike: ako se promijeni veličina dijaloga, nova veličina se pamti. Veličine dijaloga se resetiraju ako je stanje "mali ekran" promijenjeno.
- Dodan je gumb "Preporučene postavke" u odjeljku izlaza, koji postavlja kontrole za osiguravanje najtočnijeg i najučinkovitijeg rada.
- Promijenjena je zadana vrijednost pretrage zvijezde fotometrije. Trebali biste primijeniti resetiranje da biste uzeli novu zadanu postavku.

🡱 🡳