Pixinsight Toolbox

Autor Neven, 07.11.2022. u 09:02:44 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neven

Pixinsight Toolbox

Autor: Jürgen Terpe
Skripta: Pixinsight 1.8.9-1
Repository: https://www.ideviceapps.de/PixInsight/Utilities/
Cijena: Free
Aktivni Thread: https://pixinsight.com/forum/index.php?threads/new-scripts-pixinsight-toolbox.19401/

Član sa PI foruma je napravio zgodni toolbox za početnike ali i za naprednije korisnike PI-a. Radi se o skripti za OSC kamere koja pojednostavljuje neke procese. Meni osobno znatno krati vrijeme određenih procesa tako da ju smatram must have.

Trenutno se sastoji od:
AutoLinearFit: Odlična skripta koja izjednačava kanale prema najslabijem signalu ili najmanjem šumu. Obožavam ju, čisti time saver!
CreateHDRImage: Primjenjuje HDRMultiscaleTransform na clone i blenda ju sa orginalom s tim da imate preview prozor. (Orionljubci uživajte)
CombineImages: Spaja dvije fotke u jednu bez učenja PixelMath formula, također preview prozor. Med za početnike, mlijeko za naprednije.
ImproveBrilliance: Preko ROI-a možete podešavati određene alate uživo tipa; kontrast, oštrinu itd. Skripta zatim izvlači LUM kanal i primjenjuje isti na orginal fotku.
CreateHubblePaletteFromOSC: Mislim da ime sve govori. Podražava kombinacije HOO,HOS,HSO,OSH. Također preview prozor za podešavanje uživo.
ContinuumSubtraction: Skripta koja izvlači Ha sa RGB fotke (L-enhance, L-extreme, Ha) i prirema ga za spajanje sa RGB fotkom. Ima preview prozor za podešavanje uživo.
CombineHaWithRGB: Signal koji ste izvuki prethodnom skriptom sada možete spojiti sa RGB materijalom također preview prozor.Neven

Dodane 2 nove skripte u Toolbox.

EnhanceNebula: Pojačava sjaj maglice ukoliko ista postoji. Potrebno je imati Starnetv2 ili StarXterminator.
SelectiveColorCorrection: Skripta čija funkcionalnost preslikava alat iz Photoshop-a zvan 'Selective Color'. Pojednostavnjuje proces kalibriranja boja na fotki te time smanjuje i vrijeme obrade.

Neven

#2
Dodan je GraXpert u skriptu. Pošto je moguće sada pozivati GraXpert preko komandne linije (AI model only) mogao se implementirati unutar PI-a kao skripta.

Potrebno je skinuti zadnju verziju GraXperta i locirati folder u kojem se nalazi preko ključa.

Skripta koristi isključivo AI za skidanje gradijenata. Ako želite RBF i Kriging algoritme i dalje morate otvoriti GraXpert zasebno.

Neven


🡱 🡳