Predavanje Ante Radonića u Varaždinu

Autor MatijaVž, 11.12.2023. u 16:52:35 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Povezani Događaji

MatijaVž

Astronomsko društvo Varaždin dovodi u Varaždin poznatog hrvatskog astronoma Antu Radonića koji će u četvrtak 14.12.2023. s početkom u 18h održati će predavanje na temu "Najnovija istraživanja svemira i uzbudljive nove svemirske misije". Predavanje će biti održano u Geotehničkom fakultetu, Hallerova aleja 7, Varaždin.

Na predavanju će biti riječi o izuzetnim i uzbudljivim istraživanjima svemirskog teleskopa James Webba, o otkrićima u dubokom svemiru, o pripremama za čovjekov povratak na Mjesec te o divovskom Starshipu i o novim međuplanetarnim misijama.

Našeg gosta vjerojatno ne moramo posebno predstavljati svima koji utorkom prate popularnu radijsku emisiju Andromedu. Ante Radonić je bio inače prvi gost predavač Astronomskog društva Varaždin još u studenom 2018. godine kada je tada svježe osnovano Astronomsko društvo Varaždin skromno organiziralo svoje prvo predavanje, a zainteresirani slušači su kompletno popunili predavaonicu u kojoj se tražilo mjesto više, pa se predavanje pratilo i stojeći.
Ante Radonić rođen je u Korčuli 1951. godine. Više od četrdeset godina radio je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s odjelom astronautike. Bavi se popularizacijom astronomije, astronautike i raketne tehnike. Održava aktualna javna predavanja i tribine za građanstvo. Dosad je održao više od 800 javnih predavanja u više od 30 gradova širom Hrvatske. Objavio je tristotinjak popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice Čovjek i svemir. Često na raznim radijskim i televizijskim postajama komentira događaje na polju istraživanja svemira i svemirskih letova. Od 1997. stalni je stručni suradnik tjedne emisije Andromeda, posvećene istraživanju svemira, na Drugome programu Hrvatskoga radija utorkom, koja se emitira od 20 do 22 sata. Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014).

Ljubitelji astronomije i astronautike imati će tako prilike na ovom predavanju saznati najnovije informacije te našeg gosta pitati sve što ih dodatno zanima o tim temama.

🡱 🡳