M101 27.4.2024.

Autor Gobart, 29.04.2024. u 16:09:14 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gobart

Bilo je vedro pa sam malo otišao prošetati do svoje zvjezdarnice ;-)
Nisam imao puno vremena (kasnije su došli neki tanki oblaci) pa sam uspio napraviti samo 45 minuta snimanja galaksije M101, subovi po 15 sekundi stackirani u tri stacka po 15 minuta (u SharpCapu Pro).
Ta tri sam integrirao i PI-u i malo uredio u PS CS2.
Ovo je 50% izvorne rezolucije.
Snimljeno kroz C8 XLT SCT (sa 0.33x FR-om - zato sam koristio samo sredinu površine senzora, 1700x1700 piksela), Uranus-C kamera + Baader Neodymium filter, gain 300, uz piggyback vođenje.

Walking noise mi više nije problem (koristim vođenje i dithering), ali ima dosta šuma koji ne mogu izbjeći jer se temperatura senzora (noću) već penje i do 16°C   :-(
Vrtna zvjezdarnica "Nebeska vrata", teleskop Celestron C8 XLT SCT, montaža Celestron NexStar Evolution, kamera Player One Uranus-C (IMX585) sa Baader Neodymium filterom, Nikon D5500 s objektivom Nikkor 18-140mm F/3.5-5.6G ED VR.
Soli Deo Gloria = samo Bogu slava.

Stipa

Samo naprijed kolega, ne mora sve biti savršeno! Bitno je da je duša na mjestu 

Probaj razdvojiti sliku na RGB pa kalibriraj po zelenoj i onda u mathu spoji je zvijezde ti pokazuju da ti kanali nisu bas poravnani. S jedne steane jedna boja s druge ljubičasta, bar tako vidim sa moba
*zubko*  *gj*
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: Touptek imx571 Pro mono, ASI290MM
Filteri: Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor, TS Maxfield 0.95

🡱 🡳