Korištenje smajlića?

Autor Astrobobo, 26.03.2024. u 08:12:26 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Danijel

Citat: arrow  u 27.03.2024. u 22:11:52 satiStisnio bih ti "lajk" ali mi se ne prikazuje ta opcija..
...

Vide li sada svi Like? *šok*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Astrobobo

Citat: arrow  u 27.03.2024. u 21:50:51 satiČitam sa strane i gledam gdje je problem u komunikaciji, svatko ima svoj način izražavanja bilo to nama drago ili ne dokle god je na razumnoj razini ali napisati čovjeku, članu astrofourma da je nebitan, pa oprosti ali si pretjerao

Kao što sam već nekoliko puta napisao, na internetima postoje određena pravila lijepog ponašanja i uvijek će se naći neki ego triper koji će biti protiv toga. Takvi su u toj raspravi nebitni jer im je cilj samo trolanje i provociranje. Moj komentar o lajkovima je bio pristojan, s ciljem održavanja konstruktivne i kulturne rasprave na forumu. I oko toga su se uspalili članovi koji nemaju što konkretno za napisati i forum pokušavaju koristiti kao Facebook, masovnim zatrpavanjem smajlićima. Mislim, kad dođeš u Englesku, voziš se po lijevoj strani jer je takvo pravilo. Kad dođeš na forum, čitljivost se održava tako da se poruke ne zatrpavaju smajlićima.
http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Pentax 105 SDP, C 9.25" EdgeHD, Lunt 60mm, Nikon Monarch 7 8x42
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

blackhole

Ne kužim u čemu je problem s smajlićima ali ako večini smetaju onda ih jednostavno treba ukinuti na forumu.
S obzirom da u zadnje vrijeme realno na forumu ima svega desetak aktivnih članova,htio to netko priznati ili ne,ovakve glupe svađe u čijoj se pozadini zapravo krije povrijeđeni ego pojedinaca koji žele samo hvalospjeve za svoje postovo,sve mi ovo nažalost liči kao početak kraja.

Neven

Citat: blackhole  u 28.03.2024. u 07:43:35 satirealno na forumu ima svega desetak aktivnih članova,htio to netko priznati ili ne

Statistika kaže:
25 članova je online na dnevnoj bazi.
3638 posjeta na dnevnoj bazi. Tu se okuplja mnogo ljudi koji nisu registrirani, ali dolaze na forum čitati postove.

Stipa

Krenio sam citati od pocetka da vidim o cemu se vodi takva zustra rasprava o bitnome i nebitnome! Osobno ne vidim problem nit u smajlićima nit bez smajlića. Obično se trudim nešto konstruktivno uz smajlić napisati te koliko sam primjetio smajlići budu poslani jedino na radove koje je netko postavio. Ja ih prevodim super ti je rad, rad ti je lijep,...
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: Touptek imx571 Pro mono, ASI290MM
Filteri: Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor, TS Maxfield 0.95

blackhole

Citat: Neven  u 28.03.2024. u 08:04:04 sati3638 posjeta na dnevnoj bazi. Tu se okuplja mnogo ljudi koji nisu registrirani, ali dolaze na forum čitati postove.

To su ti 99% botovi a ne realni ljudi,kao i na svim drugim forumima i društvenim mrežama,nažalost bavim se takvom problematikom i živim od toga pa znam malo više o tome od statistike na forumu.
Kao što sam napisao u prijašnjem postu,sve mi ovo liči na početak kraja.Forum se sveo na postove desetak ljudi koji jedni drugima idu niz dlaku a izostaje bilo kakva konstruktivna kritika jer odmah dolazi do svađe.
Svaki dan pogledam forum po nekoliko puta ali se već dugo nisam zadržao dulje od minutu dvije jer osim međusobnog hvalisanja astrofotki več dugo nema ni jedne teme koja bi ponudila nešto stvarno povezano i korisno o astronomiji.

Nadam se da ovo ne shvaćaš kao neki napad na tebe osobno ili bilo koga drugog jer to nije nista više od "konstruktivne" kritike i mojeg osobnog mišljenja.
I na kraju opet ponavljam ako su smajlići problem treba ih jednostavno isključiti u odgovorima i problem riješen a za letargičnost i nedostatak zanimljivih tema su krivi svi članovi foruma uključujući i mene jer si nitko ne želi dati truda i otvoriti neku zanimljivu temu koja bi stvarno bila povezana s praktičnom astronomijom a ne samo astrofotografijom ili opisima Achovog promatranja što je ostala zadnja tema koja uključuje vizualu i jedina je koja je  još ostala donekle povezana sa suštinom astro foruma a to je praktična astronomija.  *jok*

Zeleni_Zub

U posljednjih par mjeseci je bilo toliko novih postova da nisam uspio ni pregledati sve...
Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

Neven

Citat: blackhole  u 28.03.2024. u 09:12:55 satiKao što sam napisao u prijašnjem postu,sve mi ovo liči na početak kraja.Forum se sveo na postove desetak ljudi koji jedni drugima idu niz dlaku a izostaje bilo kakva konstruktivna kritika jer odmah dolazi do svađe.

Osobno sam ponosan na dio foruma koji moderiram. Premda objava nije mnogo, pružaju se precizne i relevantne informacije o novom softveru te je sve organizirano na način koji ima smisla i olakšava pristup. Ne bih rekao da su baš sve botovi jer mi se javljaju ljudi koji nisu registrirani.

Želio bih primijeniti sličan pristup na cijeli forum, stoga izrazi poput "početak kraja" baš i ne pomažu u tom naumu. Više bi mi pasali 'imam dobru ideju' ili 'kako mogu pomoći'.

Ediglavas, Lucius, PavleR? Njihove teme nisu zanimljive?

Stipa

Također bih se složio sa Nevenom iz osobnog iskustva znam da ljudi različitih potreba pristupaju forumu. Osobno me je pronašla ovdje tvrtka iz Osijeka koja je tražila osobu koja će održati edukaciju iz osnova za podešavanje i korištenje teleskopa za vizualu. Prvo sam mislio da im je možda Boris preporucio mene jer su kod njega kupovali, ali kad sam ih pitao rekli su mi da su me pronašli ovdje.
|ASTROBIN||FLICKR|

Filteri: Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm

Antoto

Citat: Stipa  u 28.03.2024. u 10:19:12 satiTakođer bih se složio sa Nevenom iz osobnog iskustva znam da ljudi različitih potreba pristupaju forumu. Osobno me je pronašla ovdje tvrtka iz Osijeka koja je tražila osobu koja će održati edukaciju iz osnova za podešavanje i korištenje teleskopa za vizualu. Prvo sam mislio da im je možda Boris preporucio mene jer su kod njega kupovali, ali kad sam ih pitao rekli su mi da su me pronašli ovdje.
Ubi me radoznalost: koji je business case tvrtke kojoj treba teleskop za vizualu?
Osobito ako postoji business case da se može provući oprema na R1  *zubko*
Place six pounds of sand in the chamber via the air-lock for thirty days, or until your star has formed into a perfect, glowing sphere. Add more hydrogen gas as necessary.

stipe

Eto htio sam pricekati da prođe ovaj dernek od vremena da mogu krenuti, no sad kada vidim da ima previranja oko nekih trivijalnih stvari, tada cu uranjeno najaviti da uskoro krece moj mali projektic fotografskog biljezenja i opisivanja visestrukih zvijezda snimljenih malim refraktorom. Nesto slicno kao dnevnici promatranja od PavlaR ili skica od Vedrana, samo sto ce to biti dvojne zvijezde snimane replikom Telementora preko barlowa na planetarnu kameru, dakle na jako velikom povecanju. Ima tema i materijala, eto meni je drago sto pokrivam astrofoto, vizualu i ssmogradnju.  Zato se ne bih slozio, a ni ne bih ni volio da ovo ide kraju. Ipak se nadam da ni blizu nije tako ;-)
Newtoni: 300mm f5.7 dobson, 150mm f8 dobson, homemade astrograf 152mm f4, Vega Ljubljana 140/1417; refraktori: Explore Scientific AR 152, Explore Scientific 127ED triplet APO, Explore Scientific 80ED triplet APO, mini Jaeger's 54/330, 90/800 eBayscope bino, Telementor replika, 70/900 s pentaprizmom, Zeiss C80/500, Asiola replika, eBay diy 65/500 akromat, Mak 70 diy, eBay 90/600, Tasco 5TE, Carton 60/1000, SS Shorty 80/400, Meade 60/360 ETX, "meopta" AD720; Zrak 56/800, homemade "Plavko" 56/800, Vega Ljubljana 45/700. Okulari: TS XWA 100° 20mm, TS UWAN 16mm 82°, Gold line 6 i 9mm, homemade okulari 10-32mm. Homemade 1.25" okular turret, 2" dijagonale sa prizmom i zrcalom, 2x barlowi 1.25 i 2", Angeleyes 3x ED barlow; Montaže: Skywatcher Synscan custom, Onstep homemade harmonic drive EQ. Kamere: Omegon veTEC533C, ASI290MC, QHY5, Canon EOS 1100D. Filteri: Optolong L-Extreme 1.25" Objektivi: Meopta Belar 4.5/105, Meopta Anaret 4.5/90, 4.5/80 i 4.5/50, PZO Mikar/S 4.5/55, Kit 18-55mm, Isconar 4/135, Zeiss Sonnar MC 3.5/135, Pentacon 2.8/135, Mamiya 2/50, Helios 2/58 i Flektogon 2.4/35. Dalekozori: Super Zenith 12x50, Tento 7x50, Bresser 20-60x60, 10x40 monokular

Stipa

Citat: Antoto  u 28.03.2024. u 10:23:38 satiUbi me radoznalost: koji je business case tvrtke kojoj treba teleskop za vizualu?
Osobito ako postoji business case da se može provući oprema na R1  *zubko*

Tvrtka je poslovnom partneru tj. za njegova sina kupila dobsona te su tražili i raspitivali se svuda okolo i naokolo, ali nigdje nisu našli osobu da im pomogne te su uspjeli ovdje na forumu. Iskreno ne znam čime se tvrtka bavi.
|ASTROBIN||FLICKR|

blackhole

Citat: Neven  u 28.03.2024. u 09:51:21 satiOsobno sam ponosan na dio foruma koji moderiram. Premda objava nije mnogo, pružaju se precizne i relevantne informacije o novom softveru te je sve organizirano na način koji ima smisla i olakšava pristup. Ne bih rekao da su baš sve botovi jer mi se javljaju ljudi koji nisu registrirani.

Želio bih primijeniti sličan pristup na cijeli forum, stoga izrazi poput "početak kraja" baš i ne pomažu u tom naumu. Više bi mi pasali 'imam dobru ideju' ili 'kako mogu pomoći'.

Ediglavas, Lucius, PavleR? Njihove teme nisu zanimljive?
Prvo bih te zamolio da ne editiraš postove nakon što ih objaviš kad se radi o nekoj razmjeni mišljenja jer to može dati potpuno drugi kontekst raspravi a da drugi sudionik nije ni svjestan da si to napravio.Ako želiš nešto reći ili dodati napiši novi post, barem to nalaže opča kultura korištenja foruma.
Nije mi jasno što si želio postići naknadnim dodavanjem nickova spomenutih članova,izazvati svađu ili što?
Što se tiće dijela koji moderiraš,meni je OK,isto kao što su mi objave i teme od bilo kojeg drugog člana u redu bez obzira da li me interesiraju ili ne.
Čini mi se da nisi shvatio bit mojih postova.Ja nisam govorio o kvaliteti bilo čijeg rada nego o bezličnosti i dodvoravanju na forumu kod komentiranja i problema s egoizmom ako komentari nisu po volji pojedinaca.Ako malo pogledaš  teme i postove unazad ,vidjeti češ da ima sve više tema u kojima se sprda s objavama astrofotki drugih ljudi po facebooku i tko zna gdje sve ne, osim egoizma za to uopće nema potrebe,ako ti se nešto ne sviđa jednostavno to ne gledaš nema potrebe da to omalovažavaš.
Opet napominjem,ne pišem o tebi osobno nego o pojavi koja se naširoko raširila po forumu a pojedinci se mogu prepoznati ako pročitaju te teme ponovo.To je jedan od razloga zašto sam koristio pojam "početak kraja" jer će takvo ponašanje prije ili kasnije dovesti do masovne netrpeljivosti među članovima.
Postalo je normalno da noviji članovi foruma redovno izražavaju "divljenje" astrofotkama ili tekstovima "renomiranim",starijim članovima foruma iako to i nije baš tako dobro.Vrlo malo forumskih astrofotografa još uvijek zna reči:"nije baš dobro,izvan fokusa,loše boje ili krumpiri umjesto zvjezda".

Citat:Više bi mi pasali 'imam dobru ideju' ili 'kako mogu pomoći'.
Kao što sam i napisao,s tim se potpuno slažem,ali kad atmosfera postane zatrovana i stvore se klanovi teško da će netko imati volju gubiti vrijeme na to.

Što se tiće mogučnosti lajkanja,mislim da je to loša ideja jer će nastati rat za lajkove i izazvati ono o čemu sam pisao.

Ovim postom smatram ovu raspravu s moje strane završenom a svatko neka za sebe odlući jesam li u pravu ili ne. *šešir*

Stipa

Relativno sam novi ovdje te cu iz osobnog iskustva reci da nisam ništa loše doživio ovdje, bilo je možda par malčice preagresivnih komentara u smislu što ne valja na fotki, ne shvaćam takve stvari osobno, ali globalno svi astrofotografi koji su često ovdje su mi jako puno pomogli, a mislim i ostalima koji su voljni poslusati i naučiti. Brdo komentara sam dobio poput nisu ti dobre boje, zvijezde su krumpir ili spaljenie,  saturacije previse/premalo, dodati kontrasta, pozadina presvijetla/pretamna ili otišla previše u neku boju...
|ASTROBIN||FLICKR|

Zeleni_Zub

@blackhole

Mislim da nisi uopste u pravu.
Jel uopste pricas o ovom forumu?

Ja evo imam potpuno suprotan dojam, cak se i u nekoliko navrata promovisalo vise kriticko komentarisanje i savjetovanje za astrofotke.
Ne znam koga smatras za renomirane astrofotografe ali nisam primjetio nikakve izuzetke tu, ali evo naprimjer Neven (kao i svi ostali "stariji" clanovi foruma) ce iz mog iskustva uvijek rado prihvatiti moju kritiku na svoje fotke iako objektivno su njihovi radovi dosta kvalitetniji od mojih.

Iz tvojeg posta dobijam "Drzava duradi nesto" dojam
Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

🡱 🡳