BlurXterminator - Dekonvolucija umjetnom inteligencijom (Pixinisght only)

Autor Neven, 15.12.2022. u 09:26:10 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lucius

Citat: Miro1  u 15.12.2023. u 20:32:10 satii tu jedino AI može izmisliti detalje
Možda već izmišlja. *:-P Ima na cloudynights BlurX tema sa jako puno stranica gdje se vodi rasprava na tu temu.

Miro1

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:51:03 satiMožda već izmišlja. *:-P Ima na cloudynights BlurX tema sa jako puno stranica gdje se vodi rasprava na tu temu.

Za sada nije pokazano da je izmislio. Što više pogledaj zadnji video od adama blocka dio gdje pokazuje planetarnu maglicu u M15.
Teleskopi: Mališa - SkyWatcher ED80 APO Black Diamond, SkyWatcher 200p
Dalekozor: TS 10X50
Montaža: Skywatcher EQ6Pro SynScan
Kamere: QHY8c, Canon 6D, QHY5L-IIc, ZWO ASI1600mm pro

Lucius

Stipa

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:17:13 satiMislim da su se postovi od Beorna i Stipe više odnosili na to nego sada na konkretno ovaj primjer sa BlurX-om. Zamisli ove zalutale jednog dana kada pomoću nekog budućeg naprednog AI programa i sa minimalno truda budu imali fotke koje su u rangu vaših (ili bolje), a vi ste otegli papke da to sve naučite. Zamisli jednog dana kada uđeš na forum, a ono 9/10 objavljenih fotografija top kvalitet uz minimalnu razliku (bez obzira na korištenu opremu). Meni to zvuči jako dosadno...

Tako je, ali mislim da vas većina ne shvaća koliko je AI sada već moćan te BlurXterminator vjv. Koristi jedan samo mali djelić AIa(nisam jos proučio kako ti dodaci koriste AI al budem).

BlurX je igračka naspram mogućnosti velikih i složenih Ai sustava!

Na edukacijama koje sam prolazio u vezi s AIom nisam mogao vjerovati šta sve AI sada može. Pokazivali su primjere djelovanja prije samo malo manje od godinu dana te koliko je napredovala u to kratko vrijeme te koliko su sustavi od prije 1g već zastarjeli.

Trenutno sad samo neko da se naljuti ima koristi od toga i složi aplikaciju s posredovanjem AIa koja će složiti fotku kako treba bez jebemti će ju napraviti savršenom.

Ona će pristupiti milijunima i milijardama fotografija iz kojih će učiti, da samo da znate da ona itekako može učiti I napredovati, tako rade složeni AI sustavi, i na taj način vam srediti vašu fotku te neće izmisliti ništa što ne postoji.
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: Touptek imx571 Pro mono, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO AsiAir Plus 32GB, ZWO M42 Filter Drawer, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor

Neven

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:17:13 satiZašto bi netko vodio računa o tim stvarima ako će neki tamo AI program popraviti sve te greške?

Zašto ljudi idu pecat ribe a mogu ih naručit online??

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:51:03 satiMožda već izmišlja. *:-P Ima na cloudynights BlurX tema sa jako puno stranica gdje se vodi rasprava na tu temu.

Znači tvoj argument je da si našao raspravu, nisi ništa izvukao iz nje i misliš da možda već izmišlja. Svaka čast na trudu.

Citat: Stipa  u 15.12.2023. u 21:41:12 satimislim da vas većina ne shvaća koliko je AI sada već moćan

Ja mislim da ti ne shvaćaš o čemu je ova tema.

Stipa

Citat: Neven  u 15.12.2023. u 22:36:04 satiJa mislim da ti ne shvaćaš o čemu je ova tema.

Možda da, možda ne!

"Nekima je danom da znaju, a nekima ne!"

Moja namjera nije bila da skrenem sa teme, niti da ljude odbijam od nabavke od ovakvih programa te u ubuducnosti imam u planu nabaviti pixinsight te možda pokoji dodatak.

Moja namjera je bila samo reći kudam to jako brzo ide tak da je ne bih više dobio o AIu itd... već vi nastavite slobodno razgovarati o onome što jest tema jer ja vođe prestajem.  *zubo*

Također moja isprika ak sam nekog dirnuo u živac jer mi to nije bila namjera niti sada niti ikada! 😇
|ASTROBIN||FLICKR|

Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P mod, ASKAR 180PRO 180mm F 4.5
Montaža: EQ6R Pro
Kamere: Touptek imx571 Pro mono, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L, Antlia LRGB V Pro series 36mm, Antlia SHO 3nm 36mm
Ostalo: AstroPC Pro, ZWO AsiAir Plus 32GB, ZWO M42 Filter Drawer, ZWO EAF, ZWO EFW, SW F4 koma korektor

Astrobobo

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:17:13 satiZamisli ove zalutale jednog dana kada pomoću nekog budućeg naprednog AI programa i sa minimalno truda budu imali fotke koje su u rangu vaših (ili bolje), a vi ste otegli papke da to sve naučite. Zamisli jednog dana kada uđeš na forum, a ono 9/10 objavljenih fotografija top kvalitet uz minimalnu razliku (bez obzira na korištenu opremu). Meni to zvuči jako dosadno...

Zamisli kad se pola sata po ledenom vjetru provodilo za okularom s osvijetljenim nitnim križem, ručno pikalo po kontroleru da se ne vidi periodička greška, snimalo na film, a teta u foto studiju je zajebala razvijanje? A sad dođeš na forum i vidiš da ekipa postavi opremu i ode spavati dok džepno računalo radi cijeli posao?
http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Celestron EdgeHD 8", Pentax 105 SDP, Nikon Monarch 7 8x42, Lunt 60mm
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

Lucius

Citat: Astrobobo  u 16.12.2023. u 07:27:46 satiA sad dođeš na forum i vidiš da ekipa postavi opremu i ode spavati dok džepno računalo radi cijeli posao?
Ne vidim nikakav problem u tome (automatizaciji snimanja i skupljanja podataka) niti to ima poveznicu sa onim što pričamo (a to je obrada podataka).
Zamisli situaciju u kojoj to džepno računalo automacki obradi sve te podatke i samo ti na kraju pošalje lijepu kvalitetnu fotografiju na mail (ili di već, nebitno). Vrhunska fotka uz jako malo ili nimalo truda. Sve automatizirano. Ja to ne vidim kao napredak u hobiju, a vi ako jeste *šešir*

Miro1

Citat: Lucius  u 16.12.2023. u 11:52:51 satiNe vidim nikakav problem u tome (automatizaciji snimanja i skupljanja podataka) niti to ima poveznicu sa onim što pričamo (a to je obrada podataka).
Zamisli situaciju u kojoj to džepno računalo automacki obradi sve te podatke i samo ti na kraju pošalje lijepu kvalitetnu fotografiju na mail (ili di već, nebitno). Vrhunska fotka uz jako malo ili nimalo truda. Sve automatizirano. Ja to ne vidim kao napredak u hobiju, a vi ako jeste *šešir*

Već sada postoji skripta za PI koja ti napravi gotovi fotku pa nisam čuo nikoga da ju koristi.
Teleskopi: Mališa - SkyWatcher ED80 APO Black Diamond, SkyWatcher 200p
Dalekozor: TS 10X50
Montaža: Skywatcher EQ6Pro SynScan
Kamere: QHY8c, Canon 6D, QHY5L-IIc, ZWO ASI1600mm pro

Astro Lux

Citat: Lucius  u 16.12.2023. u 11:52:51 satiVrhunska fotka uz jako malo ili nimalo truda. Sve automatizirano. Ja to ne vidim kao napredak u hobiju, a vi ako jeste *šešir*

Automatizacija ne mora nužno značiti manjak truda. Umjesto gubljenja vremena na tehničke detalje, možeš se usredotočiti na samu fotografiju ili podatke vezane uz fotografiju. To što nekima je taj dio petljanja sa opremom zabavan ne znači da svi imaju vremena se baviti time. Uostalom zato postoje fiksni setupi i zvjezdarnice, sve radi kako treba, a na korisniku je da odabere što želi raditi sa opremom koja radi bez problema.
Osobno smatram da većina ima taj osjećaj vlastite dobiti i zadovoljstva iz tog petljanja, postavljanja itd. iz razloga da mi u globalu nemamo toliko dobrih noći, zamisli da si u situaciji da je 365 dana u godini vedro i ti svaki dan moraš se zaje*avati s opremom, i onda se zapitaš jel to može lakše. Odgovor je da. Softverski BlurX trenutno samo zamjenjuje nešto što je astronom ili astrofotograf prije deset godina morao sate provoditi, i to još napravi bolje.

Citat: Lucius  u 15.12.2023. u 20:51:03 satiMožda već izmišlja.
To najbolje pitaš autora da ti objasni, ja sam poslušao njegovo objašnjene i sve štima i nema nikakvog izmišljanja novih detalja (artefakti mogu nastati ali to se ne smatraju detalji)

Tehnologija se mijenja, svijet napreduje, ako netko želi slikat sa filmom neka slobodno slika, ali glupo je uopće uspoređivati fotke od prije 5god, sada i za 5god.

Luka P. - Zvjezdarnica Višnjan
Instagram: https://www.instagram.com/astro__lux/
Astrobin: https://www.astrobin.com/users/AstroLux/
Za DSO: SW Esprit 100, SW Evostar 80ED
Za Sunce i Mjesec: Lunt LS80THa SS, Meade 8" F10
Kamere; ZWO 2600MM-P, Player One Apollo M MAX (IMX432), Canon 250D
Filteri: Antlia V LRGB, Antlia 4,5nm SHO, Antlia IR 685nm, Baader Continuum 7nm, Optolong L-Enhance, Player One UV-IR
Montaža; NEQ6, CEM70
Zvjezdarnica Višnjan: DAGOR (1003mm F/2.9 u primarnom fokusu) + Moravian G4-9000EC, Moravian C4-16000 (GSENSE4040FSI) + Astrodon 50x50mm LRGB

Štefek

Ha, to mi je nekaj najsličnije ovome: Pisaća mašina je omogućila da svi mogu pročitati (ne nužno i razumjeti) što je napisano, onda su došli word procesori, pa je bilo lakše sve pripremiti da izgleda onak kak želimo , pa je dodan spellchecker pa je svak riječ točno napisana. To je bio mali pomak tome da više ljudi razumije. Onda je došla i provjera gramatike. To je bio slijedeći napredak prema razumijevanju, ali.. došli su i prvi problemi jer je korekcija gramatike i spellchecker ovisi dosta o tome koliko poznamo jezik. Što bolje pišemo i govorimo to će i korekcija gramtike biti bolja. Ako znamo jezik savršeno, onda je nepotrebna, ako ga neznamo onda je bespomoćna. No sve to nije ni smanjilo ni povećalo broj književnika, novinara, niti je suštinski poboljšalo kvalietu teksta. Krleža je Krleža zbog nečeg drugog. S ovim bi samo postao produktivniji. Tak je i s ovim našim novim alatima, postajemo produktivniji, idemo dublje i dalje, dostižni su sad i neki objekti koji prije nisu bili i tako... Još će dugo trebati da AI napiše krležijanski ili šekspirovski tekst.
Teleskop:  Celestron SCT EDGE HD 800; APM/LZOS triplet 100/800; SW Esprit 120; Regal M2 100ed ;  iOptron CEM70G; iOptron GEM28EC, iOptron GEM45
Dvogled : Nikon 12x50
Kamere: QHY 268M, Omegon veTEC571 (ASI2600) , Touptek 571C , Nikon D7200; Altair 178C ; ASI 174mini, Player One Uranus-C
Ostalo:Celestron OAG ; Telecentric Barlow 3x, Powermate 4x

Acheron

Astrobobo

Uh, pokvario mi se BlurX  *šok*  Ne radi ni na jednoj fotki!
http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Celestron EdgeHD 8", Pentax 105 SDP, Nikon Monarch 7 8x42, Lunt 60mm
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

🡱 🡳