Velika baza RAW fotki za vježbanje obrade

Autor Neven, 23.12.2022. u 08:41:59 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neven

Link https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B9-mgz7OQ4fnYzJHLTdwZzRldEU?resourcekey=0-qv3VmrBzB3O1564hYvFZOw
Autor: Wei-Hao Wang (王為豪)

Maja Kraljik je pronašla veliku bazu astro fotki (RAW) za vježbanje stakiranja i obrade astro fotografija. Ima podatke sa Canon, Nikon, Fuji, Pentax, Sony i jedne ultra skupa mono kamere (Apogee F16M). Čovjek je stvarno fotkao sa svim i gore je hrpa materijala.

Preveo sam uvjete koje je autor napisao u Readme pdf-u pa bi bilo ok pridržavati se istih.

Baza će se povećavati svake godine sa podacima prethodne godine koje je autor skupio. Sve se može skinuti bez da se traži autor za dopuštenje. Ono što traži od vas jest:
1.Ako javno objavljujete fotografije navedite tko je autor ali slobodno navedite tko je radio obradu (autor: Wei-Hao Wang ili 王為豪)
2.Dopušteno je mješanje podataka sa vlastitim, ukoliko možda nemate dovoljno ekspozicija.
3.Zabranjeno je prodavanje fotografija nastalih obradom ovog materijala.
4.Zabranjeno je korištnje fotografija u religiozne ili političke svrhe.

Generalno, slanje fotki na online astro galerije, socijalne mreže, APOD itd. je dozovljeno uz napomenu imena autora. Isto tako dozovljeno je rabit fotke za prezentacije/radionice ili u znanstvene svrhe bez dodatnog odobrenja autora.   

Redsitribucija je strogo zabranjena i autor traži da se isključivo koristi ovaj link za skidanje podataka.
Uvjeti se mogu mjenjati stoga je potrebno tu i tamo provjeriti Readme.pdf

Acheron

Wei-Hao Wanga sam otkrio prije 15tak godina, imao je prekrasne fotke MW na srednjeformatom filmu s Havaja. Po meni vrhunski majstor.

Neven

Citat: Acheron  u 23.12.2022. u 09:16:27 sati
Wei-Hao Wanga sam otkrio prije 15tak godina, imao je prekrasne fotke MW na srednjeformatom filmu s Havaja. Po meni vrhunski majstor.

Wei-Hao je nezaobilazan astro fotograf, svako malo sam ga vidio na Astrobinu ali nisam znao da je stavio svoju cijelu bazu na raspolaganje. Kolko znam on je i astronom po struci, zar ne?

Acheron

Da, ako se ne varam radio je na teleskopima na Havajima.

🡱 🡳