Chat

Autor Zocky, 21.05.2018. u 22:07:13 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eulogy

jel radi glavni chat? nes mi stoji i ne mrda *zubo*
SW Maksutov 180/2700
SW NEQ6ProSynScan
WO Binoviewer | WO 2"CF Diagonal
Meade 34mm | Hyperion 24mm | WA 17mm | Baader Ortho 10mm
GSO APO Barlow 2.5x | Astronomik OIII
Canon 600D + staklo
TS 15x70
Think for yourself, question authority

Anubis

Sada imamo i sliku onoga što su vidjeli. Preporučujem vam da sliku spasite na mobitel/kompjuter i da je uvećate. Objekat se nalazi na sredini slike. Lijepo se vidi nešto zelenkasto u obliku kosti.

Dag

Prodajem OFF AXIS guider velikog promjera koji ne vinjetira (ne zatamnjuje) rubove vašeg senzora.
Kamericu koju ćete koristiti za guiding, moguće je malo i pomicati pa tako i lakše pronaći adekvatnu zvijezdu za praćenje.
S obje strane ima iznutra navoj M 57.
Prizma se može spuštati ili dizati.
Dolazi s adapterom s M48 navojem, dosta tipičnim za razne adaptere za kamere.

Prodajem jer sam promijenio flattener pa mi više ne odgovara.

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=2433.0

Anubis

Kakva krošnja?

Pomjeri sliku malo u desno i vidjet ćeš nešto kao slušalicu ili kost. Rekli su da se po pomjerilo za nekih sat vremena.

Acheron

Fotografija je previše loša da bi se napravila neka detaljna analiza. Tokom trajanja ekspozicije (dok je kamera skupljala svjetlo za napraviti fotografiju) došlo je do pomaka pa objekt na nebu izgleda kao "kost" ili "slušalica". Kako se to vidi? Jako sličnog oblika su svjetla gradske rasvjete koja se vide na donjoj polovici fotografije.

U grubo bih s fotografije procjenio da se radi o nekom sjajnom objektu na nebu, planetu ili sjajnoj zvijezdi. Sad ih ne nedostaje - imamo Veneru, Jupiter, Mars, a čak je i Saturn relativno sjajan. Moj glas ide prema planetu Marsu.

Anubis

Hvala na odgovoru.

Ako neko ima drugo mišljenje neka napiše.

Acheron

Ak nisi zadovoljan prozaičnim objašnjenjem, možemo teoretizirati kako se to vraća kost koju je ovo majmunče zafitiljilo prija par milijuna godina

Astrobobo

Citat: Anubis  u 10.08.2018. u 12:49:38 sati
Hvala na odgovoru.

Ako neko ima drugo mišljenje neka napiše.

Oblik "kosti" je zato što se zatresla kamera tijekom ekspozicije. I svjetla u gradu imaju isti oblik. Dakle, neka sjajna zvijezda ili planet.
http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Celestron EdgeHD 8", Pentax 105 SDP, Nikon Monarch 7 8x42, Lunt 60mm
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

Anubis

Citat: Acheron  u 10.08.2018. u 13:28:41 sati
Ak nisi zadovoljan prozaičnim objašnjenjem, možemo teoretizirati kako to vraća kost koju je ovo majmunče zafitiljilo prija par milijuna godina

Mislio sam da nije neka druga planeta u pitanju ili slično. Nema potrebe za dramom.

Frenki

Teleskopi:C 9.25,Maksutov 90,127,N SW 250 PDS,Tasco 114/500,SW 80/600ED,ref 80/900
Montaže:SW HEQ5 pro,EQ5,SW AZ GOTO, Meade LXD75,,...
Dalekozor:Carl Zeiss Jena 8x30,BPC:7x35,8x30,12x40,10x50,20x60,revue 20x80,25x100,...,
Ostalo:Sony DSC-HX400,Nikon D3200,modificirani canon 450D,50mm f1.8,Nikon 80-200ED f 2.8, Samyang 2.2 16mm,500m f 6.3,ASI120MC,omegon tracker lx3,hiberion 17mm,omegon 5mm,....,

MrWorf

Do sada se još nije niti jednom dogodio neki NLO slučaj koji je zabilježen za fotoaparatom nego su svi slikani sa krumpirom. Btw predlažem ti da se prošećeš do tih vanzemaljaca ako već tako često dolaze i pitaj ih zašto uz svu tu tehnologiju koju imaju da su toliko očiti da ih svatko može vidjeti. I javi nam ako su insektoidi sa Sirijusa jer imamo tu neke članove koji se bave makro fotografijom pa da ih uslikaju sa pravim fotoaparatima a ne krumpirima.
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

Acheron

Acheron

lonewolf21

Ne znam za kamere, al ja sam u to vrijeme upravo išao na posao, uhvatio sam ga zadnju sekundu leta, veličina i sjajnost otprilike kao Venera, boja zelena i plava, i koliko sam uspio vidjeti nije se raspao.  *mah*
There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.

45°13'01" N 17°44'28" E
SmogyBoy dobson 250mm ( rastavljen do daljnjeg ), Telrad finder
Hyperion 13mm, TSSP 20mm, TS Planetary HR 4mm, TS Barlow 1,5x-2x

Acheron

Kaže jedan poznanik iz Koprivnice da su čak čuli grmljavinu od bolida

🡱 🡳