3D printer by c2

Autor c2, 04.03.2020. u 00:31:56 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Nope...
Kod mene je problem sto support nije dovoljno kompaktan pa se novi sloj nema na sto uhvatiti.
Morat cu to napravit iz dva dijela.
amater

Dag

Citat: c2  u 03.05.2020. u 16:17:06 sati
...
Kod printanja cilindara (valjaka) a pogotovo konusa počinju mi se odvajati niti (pa odu poprijeko).
...

Meni izgleda da bi razlog mogao biti u premaloj površini dodira između novog i prethodnog sloja. Možeš li to promijeniti? Manje stepova između ... da je novi filament bliže starom ... ne znam se izraziti ali valjda razumiješ.  :-)
Prodajem OFF AXIS guider velikog promjera koji ne vinjetira (ne zatamnjuje) rubove vašeg senzora.
Kamericu koju ćete koristiti za guiding, moguće je malo i pomicati pa tako i lakše pronaći adekvatnu zvijezdu za praćenje.
S obje strane ima iznutra navoj M 57.
Prizma se može spuštati ili dizati.
Dolazi s adapterom s M48 navojem, dosta tipičnim za razne adaptere za kamere.

Prodajem jer sam promijenio flattener pa mi više ne odgovara.

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=2433.0

Citat: Dag  u 06.05.2020. u 12:55:34 sati
Meni izgleda da bi razlog mogao biti u premaloj površini dodira između novog i prethodnog sloja. Možeš li to promijeniti? Manje stepova između ... da je novi filament bliže starom ... ne znam se izraziti ali valjda razumiješ.  :-)
Da, razumijem, tako je.
Treba paziti kako je dizajnirana izradjevina... treba voditi racuna o kriticnim detaljima, ovo sto sam radio je bilo na brzinu.
amater

c2

Prešao sam na PETG i za sad mi radi OK (da ne ureknem) - nedgje sam ubo postavke - koje više ne znam *he*

Parametri printanja/printera/filamenta su i međusobno ovisni tako da je sreća isto u igri.

Printao sam nekakve čepove s PETG ali su mi malo porozni.

Ramišljam sa čime da ih impregniram - nekakav dvokomponenti epoxy koji je rijedak i sporo se stvrdnjava da se stigne upit u čepove.

Ideje ... *šešir*
I go unseen.
All shall be revealed.

Dag

Prodajem OFF AXIS guider velikog promjera koji ne vinjetira (ne zatamnjuje) rubove vašeg senzora.
Kamericu koju ćete koristiti za guiding, moguće je malo i pomicati pa tako i lakše pronaći adekvatnu zvijezdu za praćenje.
S obje strane ima iznutra navoj M 57.
Prizma se može spuštati ili dizati.
Dolazi s adapterom s M48 navojem, dosta tipičnim za razne adaptere za kamere.

Prodajem jer sam promijenio flattener pa mi više ne odgovara.

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=2433.0

Negdje sam procitao kako je jedan injektirao Hot glue u 3D printout...
Moze i epoxy.

Ja sam probao sa sprajanjem acetona (na ABS).. Printout postaje primjetno cvrsci, ali ne smije se pretjerati.
amater

🡱 🡳