Fysetc e4 i OnStep

Autor Strumf, 24.06.2023. u 17:53:24 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

OuttaControlCRO

sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

Strumf

Kad sam promijenio .h file,  bio je dobar zvuk motora, nije kliktalo. Samo se nije vrtjelo. WiFi vise ne ometa TV.

Ali pojavio se BIG problem.
• Nema vise crvenog svjetla od wifi na pocetku.
• WiFi se spoji i radi. Cim pokrenem neke od motora izbaci mi WiFi.

Jedno vrijeme mi je bio krivo spojen jumper, za pin ispod. Nemora da je od tog, no mozda i je.

Sta, kupit novu plocu, ha?
Probat cu stavit firmware iz pocetka na tvornicke postavke.
Teleskop: Sky Watcher 200/1200 Dobson, GoTo
Okulari: Super Plöss 25mm/52°, 10mm/52°, Celestron Omni 40mm, 6mm
Barlow: Gso 2x
Filter: Angeleyes Portable Polarizing Filter
Kamera: Samsung GALAXY s20, Logitech C270
Dalekozor: 10x50

Strumf

Radi.
Oprostite na glupim pitanjima, ali iznimno je vazno, moze li mi netko reci jel mora biti taj jedan jumper stalno u daljnjem radu ili samo u uploadu?

Drugo pitanje, jel treba bit fuc..ng crveno svjetlo s pocetka kad se konekta na wifi ili ne!? @Leviner ti imas tu plocu.

1) Nisam mjenjo firmware, obriso sam wipe settings, i mrdo po svemu. Vratio original shuntove. WiFi je svjetlilo crveno ko i kad sam ga kupio.

2) Opet sam ih izvadio i vratio samo taj jedan jumper. Ne radi crveno svjetlo, ali wifi radi i vise ne izbacuje kad pokrecem motore !

Teleskop: Sky Watcher 200/1200 Dobson, GoTo
Okulari: Super Plöss 25mm/52°, 10mm/52°, Celestron Omni 40mm, 6mm
Barlow: Gso 2x
Filter: Angeleyes Portable Polarizing Filter
Kamera: Samsung GALAXY s20, Logitech C270
Dalekozor: 10x50

Leviner

Citat: Strumf  u 29.06.2023. u 19:31:53 satiRadi.
Oprostite na glupim pitanjima, ali iznimno je vazno, moze li mi netko reci jel mora biti taj jedan jumper stalno u daljnjem radu ili samo u uploadu?

Drugo pitanje, jel treba bit fuc..ng crveno svjetlo s pocetka kad se konekta na wifi ili ne!? @Leviner ti imas tu plocu.

1) Nisam mjenjo firmware, obriso sam wipe settings, i mrdo po svemu. Vratio original shuntove. WiFi je svjetlilo crveno ko i kad sam ga kupio.

2) Opet sam ih izvadio i vratio samo taj jedan jumper. Ne radi crveno svjetlo, ali wifi radi i vise ne izbacuje kad pokrecem motore !



Ako pod jumper misliš na onu zelenu žicu,  to ostaje skroz.

Ne sjecam se koja lampica kad svijetli,  a kontroler nemam kod sebe.
T: SW 130 PDS, SW ESPRIT 120
M: SW EQ6 Onstep, belt mod
K: Canon 1100D modificiran, ASI ZWO 290MC, ASI533MM

Hrvoje86

Da li može netko objasniti gdje griješim? Pokušavam uploadati OnStep i nakon nekog vremena mi izbaci sljedeću grešku:

In file included from C:\Users\hvaro\OneDrive\Desktop\ONSTEPX\OnStepX-E4\OnStepX\src\libApp\weather\Weather.cpp:11:
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Adafruit_BME280_Library/Adafruit_BME280.h:26:10: fatal error: Adafruit_I2CDevice.h: No such file or directory
 #include <Adafruit_I2CDevice.h>
          ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
compilation terminated.

exit status 1

Compilation error: exit status 1

Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

arrow

Imaš li RTC(sat) i BME280(senzor temperature, vlage, tlaka)?
Teleskop: SkyWatcher Explorer 150/750 (flocked, vented, alu spider, arduino autofocuser), (Ritchey-Chretien RC 152/1370)
Montaža: SW EQ6 OnStepX belt mod, Custom made friction drive OnStepX, Bresser Exos2 OnStep
Kamera: Player One Ares-C Pro (IMX533), Nikon D5100, (Omegon veTEC 571c)
Objektivi: Helios 2/58, Nikkor 18-55, Tamron 18-270,  Nikkor 55-300,
Zvjezdarnica: SkyArrow
Ostalo: Svbony SV106 50mm guidescope, TS Maxfield 0.95x koma korektor, Astronomik L2 UV-IR Cut 2" filter, ZWO DuoBand 2" filter, Svbony 5x2" arduino motorizirani filter wheel

Hrvoje86

Citat: arrow  u 23.08.2023. u 14:42:43 satiImaš li RTC(sat) i BME280(senzor temperature, vlage, tlaka)?

Nisam se dosad susretao s arduinom. Nemam ništa osim pločice Fysetc E4. Na nju nije ništa spojeno. Skužio sam da su mi falile neke datoteke cpp i h pa sam ih ubacio u Adafruit_BME280_Library folder. Sad mi izbacuje ovo:

In file included from C:\Users\hvaro\OneDrive\Desktop\ONSTEPX\OnStepX-E4\OnStepX\OnStepX.ino:1:
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h: In constructor 'EepromAt24c32<T_WIRE_METHOD>::EepromAt24c32(T_WIRE_METHOD&, uint8_t)':
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h:40:20: error: 'Rtc_Wire_Error_None' was not declared in this scope
         _lastError(Rtc_Wire_Error_None)
                    ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~

exit status 1

Compilation error: exit status 1
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

Leviner

Citat: Hrvoje86  u 23.08.2023. u 17:57:13 satiNisam se dosad susretao s arduinom. Nemam ništa osim pločice Fysetc E4. Na nju nije ništa spojeno. Skužio sam da su mi falile neke datoteke cpp i h pa sam ih ubacio u Adafruit_BME280_Library folder. Sad mi izbacuje ovo:

In file included from C:\Users\hvaro\OneDrive\Desktop\ONSTEPX\OnStepX-E4\OnStepX\OnStepX.ino:1:
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h: In constructor 'EepromAt24c32<T_WIRE_METHOD>::EepromAt24c32(T_WIRE_METHOD&, uint8_t)':
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h:40:20: error: 'Rtc_Wire_Error_None' was not declared in this scope
         _lastError(Rtc_Wire_Error_None)
                    ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~

exit status 1

Compilation error: exit status 1

U configu u ArduinoIDE trebas staviti off gdje ti pise BME280.
Time iskljucujes weather sensor i trebalo bi biti ok.
T: SW 130 PDS, SW ESPRIT 120
M: SW EQ6 Onstep, belt mod
K: Canon 1100D modificiran, ASI ZWO 290MC, ASI533MM

arrow

Zato sam i pitao da li imaš što od tih senzora
Leviner ti je dao odgovor
Teleskop: SkyWatcher Explorer 150/750 (flocked, vented, alu spider, arduino autofocuser), (Ritchey-Chretien RC 152/1370)
Montaža: SW EQ6 OnStepX belt mod, Custom made friction drive OnStepX, Bresser Exos2 OnStep
Kamera: Player One Ares-C Pro (IMX533), Nikon D5100, (Omegon veTEC 571c)
Objektivi: Helios 2/58, Nikkor 18-55, Tamron 18-270,  Nikkor 55-300,
Zvjezdarnica: SkyArrow
Ostalo: Svbony SV106 50mm guidescope, TS Maxfield 0.95x koma korektor, Astronomik L2 UV-IR Cut 2" filter, ZWO DuoBand 2" filter, Svbony 5x2" arduino motorizirani filter wheel

Hrvoje86

#24
Citat: Leviner  u 23.08.2023. u 19:09:05 satiU configu u ArduinoIDE trebas staviti off gdje ti pise BME280.
Time iskljucujes weather sensor i trebalo bi biti ok.

da li je to ovo :

// WEATHER SENSOR --------------------------------- see https://onstep.groups.io/g/main/wiki/Configuration_Controller#WEATHER_SENSOR
#define WEATHER             OFF//  BME280_0x76 //    OFF, BME280 (I2C 0x77,) BME280_0x76, BME280_SPI (see pinmap for CS.)          Option
                                          //         BMP280 (I2C 0x77,) BMP280_0x76, BMP280_SPI (see pinmap for CS.)
                                          //         BME280 or BMP280 for temperature, pressure.  BME280 for humidity als

to mijenjam preko ArduinoIDE programa u config.h ?

ako je to, to sam napravio i opet mi ispiše istu poruku

In file included from C:\Users\hvaro\OneDrive\Desktop\ONSTEPX\OnStepX-E4\OnStepX\OnStepX.ino:1:
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h: In constructor 'EepromAt24c32<T_WIRE_METHOD>::EepromAt24c32(T_WIRE_METHOD&, uint8_t)':
c:\Users\hvaro\OneDrive\Dokumenti\Arduino\libraries\Rtc_by_Makuna\src/EepromAT24C32.h:40:20: error: 'Rtc_Wire_Error_None' was not declared in this scope
         _lastError(Rtc_Wire_Error_None)
                    ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~

exit status 1

Compilation error: exit status 1
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

Leviner

Ako ne koristis RTC modul, trebas i njega ugasiti u configu - slika u prilogu, tu postavku stavi OFF
T: SW 130 PDS, SW ESPRIT 120
M: SW EQ6 Onstep, belt mod
K: Canon 1100D modificiran, ASI ZWO 290MC, ASI533MM

Hrvoje86

Citat: Leviner  u 23.08.2023. u 22:02:10 satiAko ne koristis RTC modul, trebas i njega ugasiti u configu - slika u prilogu, tu postavku stavi OFF

Sutra probam pa se javim. Hvala.
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

Hrvoje86

Citat: Leviner  u 23.08.2023. u 22:02:10 satiAko ne koristis RTC modul, trebas i njega ugasiti u configu - slika u prilogu, tu postavku stavi OFF

Ova nepodnošljiva vrućina mi ne da mira pa sam probao i to ugasiti, ali opet ista stvar. Ne znam da li ima veze bilo što isključivati jer ne uploadam na pločicu nego samo radim verifikaciju i compile. Ovo mi se čini kao da sa programom nešto nije u redu.
Teleskop: GSO 300mm Deluxe Dobson, SkyWatcher 200p Dobson
Montaža: Celestron CG5 GOTO.
Dvogled:Trentor 16x50
Okulari: Hyp 68° 5mm, Hyp 68° 8mm, Hyp 68° 13mm, Hyp 68° 17mm, Super plossl 25mm, Super Plossl 10mm, GSO plossl 9mm, Erfle 70° 30mm, GSO 2,5x APO Barlow,
Kamere: Logitech c270, Nikon D3400 (18-105AF-P,  f(3,2-5,6))

Leviner

Citat: Hrvoje86  u 24.08.2023. u 00:37:39 satiOva nepodnošljiva vrućina mi ne da mira pa sam probao i to ugasiti, ali opet ista stvar. Ne znam da li ima veze bilo što isključivati jer ne uploadam na pločicu nego samo radim verifikaciju i compile. Ovo mi se čini kao da sa programom nešto nije u redu.

Si pazio koje verzije library instaliras?
T: SW 130 PDS, SW ESPRIT 120
M: SW EQ6 Onstep, belt mod
K: Canon 1100D modificiran, ASI ZWO 290MC, ASI533MM

🡱 🡳