Astronautičke zanimljivosti

Autor Acheron, 22.06.2018. u 21:34:18 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zeleni_Zub

uf mogla bi se znaci trka malo ubrzati
Teleskopi: SW 150/750, Svbony 60/240
Montaze: EQ6-R Pro
Okulari: ES 82° 8.8mm, GSO 32mm Plossl, GSO 2x Barlow
Kamere: ASI1600MM-Pro, ASI290MC, Nikon D750
Ostalo: TSGPU CC, EFW 8x1.25", ZWO LRGB, ZWO SII-Ha-OIII 7nm , ZWO IR pass 850nm

|ASTROBIN |FLICKR| INSTAGRAM |

Danijel

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Acheron

Dakle, stvari su svaki dan sve zanimljivije

Acheron

Falcon 9 s Aliexpressa poludio  *zubo*

Acheron

Vjerojatno ste čuli priču oko Boeing Starlinera (Staylinera) kako je zbog potencijalnih kvarova zapeo na ISS-u.
Na kraju će se posada s njega vratiti konkurentskim brodom, Dragonom, za 6 mjeseci. Koja pljuska Boeingu  *zubko*

OuttaControl

Boeing je cisti primjer koliko korporativnu pohlepu nije briga za nicim nego profitom.
Svi problemi sa avionima a evo i svemirskim letjelicama su razlog maksimalne štednje da se ostvari sto veci profit, i cak stede na procjenama i procjenjiteljima jeli to sto rade preopasno.

U americi je se to toliko rasirilo da je to strasno, u Europi su jos zadad koliko toliko pazljivi.

Radim sa amerikancima pa znam. Npr imali smo ogromane security flawove na projektu koje ja spominjem jednom tjedno i nikoga nije briga jer popravljanje toga ne donosi profit. Ja sam malo djubre tu pa podvalim security fix pod "to se nemoze napraviti bez da ovo popravimo" ili prosljedim link na neku bolesnu kaznu pa ih trgne malo :)

Isto tako ovi, profit je bitniji i od ljudskih života. A musk tu zapravo nije ni tolikom grozan,  njemu je make a point bitniji
sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

🡱 🡳