EQ direct cable driver?

Autor pilatus1, 21.03.2020. u 13:44:15 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pilatus1

Ekipa,

Dakle sa AZ EQ6 GT montažom dobio sam i EQdirect usb kabel "HITCEASTRO". Međutim EQMOD ga ne prepoznaje, stavio sam točan COM PORT ali nista. Imam laptop sa win10. Može nekakav savjet vezano za driver za taj USB kabel ako je to netko već koristio? U control panelu se vidi Prolirifi USB.......com port taj i taj ali ima mali trokutic zuti.
Kad spojim preko hand kontrolera (u pc direct modu) i RS232 sve radi ok i driver je ok.
P.S. skinuo sam i instalirao driver sa SW stranice:

"ASCOM Driver for SynScan Hand Controller
This is the ASCOM driver for SynScan hand controller. It works with both V3 and V4 SynScan hand controllers. Firmware version 3.39/4.39 or above are required." ali isto nista!

Hvala na odgovorima!

pilatus

pilatus1

Hvala na odgovorru
pratio sam tutorial step by step sa ovog linka:

https://www.lightvortexastronomy.com/tutorial-setting-up-an-equatorial-mount-on-ascom-with-eqmod-stellarium-and-cartes-du-ciel.html

i otovrio toolbox i provjerio com port-driver setup i sve ok dok ne kliknem ascom connect, nakon toga dobijem poruku:
connect error
port not available

slika kabela u prilogu

pilatus1

Jed2i

Nemaš dobar driver izgleda.
Moraš pronaći koji driver se treba koristiti.

Jesi siguran da imaš prolific verziju? Postoje dva kabla, jedan je FTDI chip, drugi je prolific.
https://www.hitecastro.co.uk/index.php/support/category/eqdir-adapter

Ja bi napravio tako da ga deinstaliram u device manageru, i onda ručno instaliram prvo prolific s hitecastro stranice, ako opet ne ide onda mu instaliraš FTDI

Ja imam noname kabel koji koristi FTDI chip i radi ko urica.

edit: sad vidim eqdirect bi trebao biti prolific driver, instaliraj ovaj koji sam linkao.

pilatus1

pilatus1

Jed2i, kad ti bude zgodno slobodno mi posalji sms da te mogu nazvati brze cemo rijesiti .............uglavnom ovo do sad nije uspjelo
moj broj je 098425855
Hvala

🡱 🡳