Pomoc oko kupnje kamere

Autor Ivan92, 28.10.2023. u 17:13:02 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ivan92

Evo danas nam je stigao antila filter i zwo eaf iz poljske. Jos se ceka kamera sa astroshopa pa onda u borbu protiv oblaka. Hvala jos jednom ekipa, zahvaljujuci vama uspjeli smo kupiti vise igracaka nego smo mislili
Aut viam inveniam aut faciam

Stipa

Čestitam na novim igračkama i nek ti je što prije čisto nebo  *pljesk*

Evo kod mene će opet biti vedro cilu noć te sam složio opremu i sad ispravljam krive drine od neku noć 😅

Slobodno mi pošalji tu igračku sa imx571 senzorom da se malo poigram 😄
Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P fokuser mod
Montaža: HEQ5 Pro Rowan mod
Kamere: ZWO ASI2600MC PRO, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L
Ostalo: ZWO AsiAir Plus 32GB, SW F4 koma korektor, ZWO M42 Filter Drawer

Ivan92

Ljudi molim za pomoc jos jednom. Stigla je i kamera, sad je sve tu. Problem koji imamo je sto antilin filter ima navoj samo sa jedne strane i ne znamo kako ga montirati.
Do sad je to izgledalo OTA-Baader UV/IR-zwo MFW-asi183mm.
E sad, taj MFW je 1.25 inch, a antila je 2 inch. Mislili smo da ce kod nas to izgledati ota-antila-little black thingy za back focus-nova kamera.
Ocekivali smo da je antila istog dizajna kao i baader kojeg imamo, navoj na 2 strane. Sad me zanima da li to znaci da treba neki filter wheel/filter drawer?
Ako je tako, ima li tko od vas na forumu da je iz ZG i da ima neku opciju za prodati/posuditi za veceras. Htjeli bi isprobati novu opremu.
Unaprijed hvala!

Stipa

Ako ćeš koristiti samo 2 filtera dovoljan ti je filter drawer, ja sam uzeo zwo filter drawer I još jednu ladicu dodatno da ne moram stalno odsarafljivat/zasarafljivat filtere nego samo promijenim ladice.

Filter wheel je must have ako radiš sa mono kamerama...

Evo kako to izgleda sa drawerom

Ivan92

Da, mislio sam si da je tako... Sad, ako se ne javi netko s foruma, ocito moramo naruciti pa cekati

Stipa

Sad sam se sjetio da sam negdje vidio da netko prodaje pa sam naso pod astronomska trgovina. Evo javi se @Zeleni_Zub ima ako nije prodao još 1x filter drawer M42

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=3432.0

Štefek

Citat: Ivan92  u 18.11.2023. u 10:49:57 satiLjudi molim za pomoc jos jednom. Stigla je i kamera, sad je sve tu. Problem koji imamo je sto antilin filter ima navoj samo sa jedne strane i ne znamo kako ga montirati.
Do sad je to izgledalo OTA-Baader UV/IR-zwo MFW-asi183mm.
E sad, taj MFW je 1.25 inch, a antila je 2 inch. Mislili smo da ce kod nas to izgledati ota-antila-little black thingy za back focus-nova kamera.
Ocekivali smo da je antila istog dizajna kao i baader kojeg imamo, navoj na 2 strane. Sad me zanima da li to znaci da treba neki filter wheel/filter drawer?
Ako je tako, ima li tko od vas na forumu da je iz ZG i da ima neku opciju za prodati/posuditi za veceras. Htjeli bi isprobati novu opremu.
Unaprijed hvala!
Ja ti imam drawer rezerve i mogu posuditi , možda čak i prodati .
Nisam daleko od Zagreba , u Globočecu sam , kod Marije Bistrice.
Ako hoćeš, javi se na 098205155 ... pa možeš doći i uzeti , ili čak sve isprobati ovdje. Moja su obadva teleskopa vani od sinoć
Teleskop:  Celestron SCT EDGE HD 800; APM/LZOS triplet 100/800; SW Esprit 120; Regal M2 100ed ;  iOptron CEM70G; iOptron GEM28EC
Dvogled : Nikon 12x50
Kamere: QHY 268M, Omegon veTEC571 (ASI2600) Nikon D7200; Altair 178C ; ASI 174mini, Player One Uranus-C
Ostalo:Celestron OAG ; Telecentric Barlow 3x, Powermate 4x

🡱 🡳