Pomoc oko HEQ5 Pro

Autor Ivan92, 02.11.2023. u 21:25:11 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ivan92

Pozdrav ekipa, prvo malo off topic. Zelim zahvaliti svima na pomoci oko kupnje kamere i filtera, oprema je narucena i nestrpljivo se ocekuje.
 Sad na temu, imamo spomenutu montazu i na vise mjesta smo vidjeli da dosta ljuudi radi razno razne modifikacije i nazovimo to stimanja. Ono sto mene zanima da li kod nas ima netko (privatno ili poslovno) da se bavi time. Ostalo je nesto eurica pa smo htjeli priustiti montazi neki makeover. Nismo dovoljno hrabri, a ni sposobni da se sami pohvatamo sa time, pa eto molim za neku uputu/savjet kako dalje i koja bi bila ukupna cijena svega toga...
Unaprijed hvala ljudi i ispricavamo se ako smo navukli oblake sa kupnjom >P
Aut viam inveniam aut faciam

Stipa

Pozdrav Ivan92,

Ja sam ugradio u svoj heq5 rowan belt modifikaciju i mogu sad reći da se na moju tešku opremu(sw 200p I popratna oprema) koju koristim na navedenoj montaži puuuno bolje nosi. Guiding je puno bolji i nema više backleasha koji sam morao malo malo korigirati.

Uglavnom ova modifikacija je po meni, a i drugima za heq5 montažu must have!

Također za ugraditi nije znanstvena fantastika...

Na astroshop.eu košta 199€ + 5-10€ dostave
https://www.astroshop.eu/miscellaneous/rowan-belt-kit-for-heq5-pro-mount/p,45202
Teleskop: SW Esprit 80ED, SW 200P fokuser mod
Montaža: HEQ5 Pro Rowan mod
Kamere: ZWO ASI2600MC PRO, ZWO ASI585MC, ASI290MM
Filteri: Antlia ALP-T 36mm Dual Band 5nm Ha&OIII,  Baader 2" UV/IR-Cut / L
Ostalo: ZWO AsiAir Plus 32GB, SW F4 koma korektor, ZWO M42 Filter Drawer

MiseEire

Da se nadovežem, mene isto zanima Rowan Belt mod za HEQ5 Pro, ali prvenstveno da mi netko to odradi (naravno, uz naknadu). Nije da ne bi sam bio sposoban to napraviti, ali uz sve ostale obveze i stresove, ovo mi je jednostavno trenutačno too much. Pa ako ima netko s foruma da bi to odradio, neka javi OP-u, a može i meni. ;)

Ivan92

Upravo tako kako je MiseEire rekao, voljan sam platiti nekome tko se time vec bavio i kome bi to bio rutinski zadatak. Iako tvrdite da nije znanstvena fantastika, siguran sam da bi ja napravio spektakl od toga. Naravno nakon toga bi vas ovdje davio za pomoc. Uz to, taj heq5 je jedina montaza koju imamo, ne bi ju htjeli poslati ja bolovanje hahaha.
Aut viam inveniam aut faciam

🡱 🡳