Neke činjenice o ovom forumu

Autor AstroForum, 20.05.2018. u 20:29:49 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Boski

Teleskop: SW ED80 Apo
Montaže: HEQ5 Pro, SkyWatcher StarAdventurer
Dalekozori: Pentax 10x50 PCF WP II
Kamere: Qhy9c, Qhy5 II mono
Fotići, objektivi: Nikon D750; Nikon 18-55 mm, Samyang 14mm f/2.8, Samyang 16mm f/2.0, Samyang 135mm t/2.2, Nikon 35-105mm f/3.5-4.5, Yashica 50mm f/1.7, Tamron 70-200 mm f/2.8
https://www.astrobin.com/users/Boski/

Arkturus

Citat: veljac  u 28.08.2018. u 14:12:01 sati
A ja živio u vjeri da je ovo autentično:

Aha, ti misliš da bi tako vidio odozgo?
Sad, da si borg možda i bi. Ovisi o očnom usatku. Mogo bi možda nabrijati i crvenu za oceane.
No slike za popularnu objavu moraju biti lijepe, divne, krasne.

Citat: Boski  u 28.08.2018. u 14:38:39 sati
Mjesec je ravna ploča!
Pa da. Zašto su svi zapeli za Zemlju? *zubko*

Acheron

Citat: Boski  u 28.08.2018. u 14:38:39 sati
Mjesec je ravna ploča!

slažem se! evo gledam mars stalno i izgleda mi kao novčić, a ne kugla

Miro1

Citat: Acheron  u 30.08.2018. u 14:23:46 sati
slažem se! evo gledam mars stalno i izgleda mi kao novčić, a ne kugla

Ne gledaš ga dovoljno dugo. Moraš i po danu gledati, pa ćeš vidjeti kuglu.
Teleskopi: Mališa - SkyWatcher ED80 APO Black Diamond, SkyWatcher 200p
Dalekozor: TS 10X50
Montaža: Skywatcher EQ6Pro SynScan
Kamere: QHY8c, Canon 6D, QHY5L-IIc, ZWO ASI1600mm pro

Teofil

Predator2xlc  dobrodošao na Astroforum.
Pravila nalažu da se predstaviš u rubrici:  NOVI ČLANOVI, PREDSTAVITE SE.....

bojan33

*hopla*

Danijel

Da nešto raščistimo. Predstavljanje NIJE OBAVEZNO, predstavljanje je samo lijepa gesta i preporuka. Ne možemo nikoga natjerati da se predstavi ako to ne želi. Mislim, mogu ja podesiti forum da nitko ne može ništa napisati na forumu ako se prvo nije javio na predstavljanju, no to nije smisao foruma. Tko se želi predstaviti, predstavit će se, tko ne želi, neće. Nikoga ni na što ne prisiljavamo. Isto tako mogu podesiti da se u trgovini ne može pisati ako nemaš prije toga određeni broj postova na forumu. No, ni to nije smisao foruma. Netko ima nešto za prodati od astronomske opreme, a ne zanima ga pisanje po drugim dijelovima foruma i zašto bismo mu to onemogućili, tim više što možda ima nešto što bi drugi forumaši kupili.

Ima i puno forumaša koji redovno prate rad foruma, a nikada ništa nisu napisali. Smisao ovog foruma je da se astronomi druže, da pišu, dijele svoja znanja i omoguće drugima da ta znanja koriste bez ikakvih obaveza ili ograničenja. Ne da se članove prisiljava na programirana ponašanja bez ikakvog cilja ili smisla. Jasno je napisano u pravilima što je obavezno i što nije dopušteno. I odmah ću napisati da nema svrhe prijavljivati ljude koji se nisu predstavili. To nemojte raditi. *old* Ili mi slati privatne poruke na mail sa zamolbama da prenesem nekome ponudu cijene za opremu, pitanje ili slično, samo zato što je lijen registrirati se na forum. To neću raditi! Nisam ja tu ničiji poštar. Sagradio sam vam poštu i ako nešto trebate, udostojite se ući kroz vrata kao i svi drugi pa sami šaljite što imate kome god želite. *amen*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

bojan33

*ritmika*

Danijel

Citat: bojan33  u 31.12.2019. u 00:55:58 sati
NOVI ČLANOVI, PREDSTAVITE SE.....   to znaci da se ne predstavljaju ako ne zele,  zanimljiv nasov a mislimd a kad sam se registrirao da je predstavljanej bilo obavezno ali ako grijesim ok isprika

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Ili mi slati privatne poruke na mail sa zamolbama da prenesem nekome ponudu cijene za opremu, pitanje ili slično, samo zato što je lijen registrirati se na forum. To neću raditi! Nisam ja tu ničiji poštar. Sagradio sam vam poštu i ako nešto trebate, udostojite se ući kroz vrata kao i svi drugi pa sami šaljite što imate kome god želite.

nista od ovoga ja nisam radio pa neznam zasto se na mene odnosi ???

A tko kaže da se išta na tebe odnosi? Ako si se prepoznao u nečemu onda OK, ako nisi, zanemari.

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 i Celestron 11 SCT 280 / 2800 |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |

AstroForum

Podigao sam vam limit znakova u potpisima, sa 700 na 1000 znakova. Nadam se da će vam to biti dovoljno da stavite popis sve opreme koju posjedujete. *zubko*

Danijel

S obzirom da su nas već prebacili na novi, duplo veći hosting paket, od danas možete u svoje postove stavljati slike veličine do 1 MB (1024 KB) i maksimalno 10 komada po postu. Znači možete stavljati kako želite, jednu sliku veličine 1 MB ili do 10 slika do maksimalno 1 MB. *mah*

Do sada je ograničenje bilo 400 KB i 4 komada. :-)

Uostalom, sve vam piše tamo dolje kad budete otvorili izbornik za dodavanje slika. *da*

No svejedno vas molim da budete racionalni i pripazite na to da ne stavljate ostale sadržaje tih veličina. Znači, samo vaše uratke, nemojte trpati slike tih veličina koje ste pokupili na webu, ono, aute, avione, rakete, životinje i slično jer će se prostor na serveru brzo zapuniti pa ćemo biti u problemu. Ništa toliko brzo ne "pojede" prostor kao slike. Ako i imate nešto što biste objavili po tom pitanju, i dalje se koristite linkanjem slika s drugih mjesta. Tako ćete nama uštedjeti dragocjeni prostor na serveru, a koji kako znate plaćamo.  *old*

Eto, malo po malo, napredujemo i idemo u korak s vremenom. *oki*

Danijel

Citat: Danijel  u 26.05.2018. u 20:34:47 sati
Od danas ovdje imamo tri Moderatora foruma: Beorn, Zocky i MrWorf. *šešir*

E pa od danas imamo još jednog šefa foruma. To je Neven, postao je Global Moderator i osim što će moći raditi veće zahvate, ujedno je i glavni moderator u kategoriji ASTROFOTOGRAFIJA. *šešir*

U tijeku je preslagivanje kategorije ASTROFOTOGRAFIJA. Izbacuju se teme koje su bile prazne, postojeće se premještaju na druga mjesta, a otvorene su nove rubrike koje će bolje organizirati tematiku. Ostanite u tijeku i pratite što se događa kako bi vam bilo lakše otvarati nove teme u rubrikama koje su postavljene. Napravili smo podjelu softvera po namjenama i slično. *mah*

Danijel

Citat: Danijel  u 24.12.2020. u 01:02:33 satiS obzirom da su nas već prebacili na novi, duplo veći hosting paket, od danas možete u svoje postove stavljati slike veličine do 1 MB (1024 KB) do 2 MB 2048 KB i maksimalno 10 komada po postu. Znači možete stavljati kako želite, jednu sliku veličine 1 MB 2 MB ili do 10 slika do maksimalno 1 MB 2 MB. *mah*

Do sada je ograničenje bilo 400 KB i 4 komada. :-)

Uostalom, sve vam piše tamo dolje kad budete otvorili izbornik za dodavanje slika. *da*

No svejedno vas molim da budete racionalni i pripazite na to da ne stavljate ostale sadržaje tih veličina. Znači, samo vaše uratke, nemojte trpati slike tih veličina koje ste pokupili na webu, ono, aute, avione, rakete, životinje i slično jer će se prostor na serveru brzo zapuniti pa ćemo biti u problemu. Ništa toliko brzo ne "pojede" prostor kao slike. Ako i imate nešto što biste objavili po tom pitanju, i dalje se koristite linkanjem slika s drugih mjesta. Tako ćete nama uštedjeti dragocjeni prostor na serveru, a koji kako znate plaćamo.  *old*

Eto, malo po malo, napredujemo i idemo u korak s vremenom. *oki*

Kako smo oslobodili preko 13 GB prostora na serveru, poduplao sam vam dozvole za veličinu fotki, pa sada umjesto 1 MB možete stavljati 2 MB velike slike. Sve drugo je isto. *mah*

Danijel

Neven je dobio unapređenje, postao je Administrator. Želim mu sretan novi posao na forumu. *šešir*

Astrobobo

http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Celestron EdgeHD 8", Pentax 105 SDP, Nikon Monarch 7 8x42, Lunt 60mm
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3, SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

🡱 🡳