Ma bi sigurno, mozda i bolje, podrzava i alt az onstep ali sumnjam da išta moze bit ovako user firendly a da mos cili paket stavit u obični ruksak, naciljat target pritisnit botun i rokaj. Nema usjeveravanja, nema kolimacije nema fokusa, nema laptopa, a ni iza stakanja osim ako ne zelis, nema 700 kabela vakih nakih baterija adaptera i sl.
Ovo je doslovno budget stelina/evescope moji kostaju u eurima koliko ovaj kuna :D I ovo uopce nije velika cijena kad zbrojis sve:
Onstep je mene izasa oko 100-150 eura,bez autofokusa, racunat cemo 100, jer je bilo dosta djelova koji su odbaceni
Nek je objektiv nekih 30-50 eura, kao ED je, bas dizajniran za senzor pa ajde
prizma 20tak eura
autofokus 50tak eur
Kućište 3d print 50tak eur
jos sitnice da se to moze okrecat, to je bar 30tak eura
I nek je neki tripod jeftini 30tak eura
I nemamo ni kameru/senzor, ni ultrawide
Uz to triba laptop i kamera ili jos bolje rpi sa senzorom ko moj sa imx477 a to bi jos bilo 100 eura i jos da bude integriran unutra u sve da nemas kabela viska...
A u taj kompletni izracun nije navedeno vrijeme da ti to sve posložis da radi, i vjerojatno isprogramiras stakod.
Meni se svidja koncept i realna cijena, praktičnost, trebao bi biti dobar mali senzor, mislim da cu si uzet to ili sad kao pre-order, ako ce jos. neko samnom, ako ne onda cu kad izadje.
Ovaj projekt im je vec financijsli uspio (trazili su 15000 dolara skupili preko 600000) i siguran sam da ce im iduci model biti skuplji, ali i jos puno bolji, ako. ovaj me bude toliko los da svi odustanu, ali ovo im je 3. kampanja prosle dvije su bile uredne.