Lika Star Party 2021.

Autor Astrobobo, 01.08.2021. u 09:01:34 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DrazenD

Bilo je super. Lokacija je super, može primiti sigurno 3 x više ljudi nego ih je bilo. Jedina mala mana je onaj makadam kojim izgleda ipak prođe pokoje vozilo.

Kako sam bio u žurbi, odlucio sam ici u Liku un-pluged, pridružio sam se Achu na vizualnom dijelu i nisam zažalio. Bio sam u uvjerenju da binoviewer nema šta raditi na Mak127 ali kako sam samo bio u krivu! Mali mak je sa bino ušao u skroz jednu drugu dimenziju, privatizirao sam ga koliko god sam mogao  *hopla*

Vizualna sesija je bila jedna od najboljih koje sam imao do sad. Ach je suvereno vodio kroz objekte  *tu*. Meni stiže jedan 300mm dob pa sam htio u Acha isprobati okulare. Ispalo je neočekivano da je Panoptic 35mm pun pogodak na 300mm dobsonu, usprkos teorijama da je 7mm exit pupil granično prevelika. Ja sam pan35 uzeo za moj C8Edge kao najveci low power okular, ali ispada da će odličan biti i  za doba.

Znači za Veil na Mazinu prije mjesec dana sam mislio da ne može bolje, ovaj Veil je bio čudo, tako detaljni fini filamenti kao na fotkama, mislim da bi se moglo provesti pola sata za okularom samo na tom objektu. Maglice u Plejadama, čudo, nikad tako veliki objekt nisam vidio na tako velikom promjeru...

Žao mi je što nisam mogao ostati još jedan dan, pogotovo mi je žao radi toga vec legendarnog Kenovog gulaša.

Taurus 300mm F5 Pro Dob, SkyWatcher ED80, C8 EdgeHD, mak Skymax 127, StarTravel 102/500mm

ASI224, ASI294MC PRO, Hyperstar, Celestron Reducer Lens .7x, SkyWatcher 0.85x ReducerFlattener, Explore Scientific tele extender x2

SkyWatcher AZ-EQ5, SkyWatcher AZGti, Berlebach Report 312k

Panoptic 35mm, TeleVue Plossl 32mm, ES 24mm 68, Morpheus 17mm, Delite 13mm, ES 11mm 82,  Pentax  XW 10mm, Delite 7mm, Nagler Zoom 3-6mm, Meade Zoom 8-24mm, OVNI-M NightVision

Vger

Ni me bilo neko vrijeme i da...kolko vidim ima mi zasto biti zao sto nijesam bio u Lici....to su bili zadnji dani ljeta prije skole..uraniste ove godine...a izgleda da je Ach odlican hodajuci besplatan teleskop.:) Nadam se jednom zaviriti s binacem kroz tog tristaca.

🡱 🡳