[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > ASTRONOMSKA TRGOVINA

P: filter wheel po narudžbi

(1/1)

m a r k o:
Odlučio sam se napraviti filter wheel za sebe sad kad sam naručio mono kameru. Plan je bio kupiti ZWO sa 8 pozicija ali sam umjesto toga radije kupio 31mm LRGB filtere.

Cijena za forumaše za nekoliko komada ekstra je 800 kn po komadu.

Odabrati možete broj mjesta za filtere kao i dimenzije montiranih/nemontiranih filtera u raznim kombinacijama. Također, adaptacija na kameru i korektor je po vašoj želji.

Debljina Filter wheela je npr. za unmounted filtere 16mm dok za filtere u ćelijama mora biti malo deblje no stati će unutar 20mm.

Napajanje je stalnih 5V 300-500mA, pogonjen je step-motorom.
Uz filter wheel dajem ASCOM driver prilagođen filter wheelu, koji je već napisan i istestiran. Firmware se vrti na Arduinu i kod prvog uključivanja nađe home poziciju a nakon toga precizno i ponovljivo postavlja željeni filter na otvor. Sve skupa sam već isprobao u NINA i Sequence generator.

Prednja i zadnja ploča te držač filtera su aluminijski a spacer je 3d printan, ujedno služi za blokiranje neželjenog svjetla.

Za nekih dva tjedna sam dobio termin na CNC obradnom centru pa molim zainteresirane da se do tada jave.
Tražim 200kn predujma za troškove materijala a kod isporuke mogu izdati račun. Navedena cijena je bez PDV-a ali sam u paušalnom obrtu oslobođen PDVa tako da je to i konačna cijena.

Sutra krećem sa glodanjem na svom hobi CNCu, vidjeti ćemo kako to ispada. T2 ili 1.25" navoji će biti odrađeni na profi obradnom centru.

Sebi ću napraviti FW sa 11 pozicija: LRGB, HSO, CLS, clear, dark i Red&IR pass za asteroide.

Astrobobo:
Bravo, zvuči super!  *tu*

m a r k o:
Prvi rezultati  :-)

stipe:
To je posao markec!  *tu* *pljesk* *gj* *šešir*

Samo naprijed!

m a r k o:
Izglodane i dvije polovice kućišta :-) Trokut koji fali je greška al ništa što se ne bi dalo na 3d printeru spasiti. Ovisi o šarafima koje uspijem nabaviti, filter wheel bi trebao stati u ovo kućište 14mm debljine.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju