[- ASTROFOTOGRAFIJA -] > SUNCE, MJESEC I POMRČINE

Sunce u 2021. godini

<< < (14/15) > >>

Danijel:
Cijeli dan je bilo oblačno, s kišom povremeno. Onda se počelo razvedravati. Tik iznad Bilogore. Ulovio sam ga u rupi među oblacima. Kada je zašlo iza brda, potpuno se razvedrilo i raščistilo. *šok*

Teofil:

--- Citat: Danijel - 21.09.2021. u 01:18:41 sati ---Cijeli dan je bilo oblačno, s kišom povremeno. Onda se počelo razvedravati. Tik iznad Bilogore. Ulovio sam ga u rupi među oblacima. Kada je zašlo iza brda, potpuno se razvedrilo i raščistilo. *šok*
--- Kraj citata ---
Razvedravanje je uobičajena prirodna pojava poslije pomrčina Sunca ili pomrčina Mjeseca!   ;-)

Zumbul:

--- Citat: Teofil - 21.09.2021. u 06:43:53 sati ---Razvedravanje je uobičajena prirodna pojava poslije pomrčina Sunca ili pomrčina Mjeseca!   ;-)

--- Kraj citata ---
Za pomrčinu Mjeseca ne znam, ali kod pomrčine Sunca čak i za vrijeme same pomrčine, jer se stupac zraka prema Suncu brzo ohladi, pa radi razlike u tlakovima krene vjetar koji često razjuri oblake (doživio više puta).  ;-)

Neven:

--- Citat: Danijel - 11.09.2021. u 01:33:46 sati ---I Sunčeve pjege. Nisam ih stavljao u šablonu jer nemam takvu široku, moram ju napraviti. :-)

--- Kraj citata ---

Uh Danijele ovi close up-ovi Sunca su bolesno dobri i još imaš tu sitnu granulaciju a imaš samo solarni filter, iskreno nemam pojma kako to radiš ali fotkice su odlične, definitivno ti najbolje leži Sunce.

Danijel:
Hvala! *šešir*

Hvala svima. *mah*

Napokon sam završio sa obradom svih snimaka Sunca koje sam nasnimao. Ima ih toliko da nisam mogao odoliti, a da od njih ne napravim Sunčevu slikovnicu. Stavio sam ih sve na stranice zvjezdarnice Apollo jer bih ovdje zatrpao forum koliko sam ih nasnimao. Nisam kriv, Sunce je tako htjelo i što sam mogao. :-)

Bacite oko, napisao sam nešto o tome, a ako vam se ne da čitati (trudio sam to zanimljivo napisati), a vi onda barem pogledajte slike.

Iskreno, ovo mi je jedan od većih projekata jer je bilo jako puno materijala za obraditi što mi je oduzimalo puno vremena i zahtijevalo puno posla. No, sada mogu odahnuti i napokon se odmoriti. :-)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju