[- ASTRONAUTIKA -] > AUTOMATSKE BESPILOTNE LETJELICE

Chang'e 5

(1/3) > >>

Arkturus:
Idu Kinezi po Mjeseca. *hopla*
Sinoć su lansirali usisavač da pokupi koju kilu žutog Mjeseca i vrati se natrag. Neće mu trebat ni mjesec dana ako sve dobro prođe. Vidjet ćemo što se promjenilo u Mjesečevom tlu u zadnjih gotovo pola stoljeće.
Jap, prošlo je preko 40 godina od kad smo zadnji puta dobili nešto s Mjeseca. Da ne povjeruješ. Vrijeme leti brže od sondi.

Acheron:
Nije usisavač već ribež za sir.
Sad ćemo vidjeti jel se iskvario sir u proteklih 45 godina, tj. jel dobro vakumiran.

Frenki:
 *tu* :-) *kokice*

Arkturus:
Ribež, usisavač, frižider, što god bilo dobro je sletjelo. *šešir* Sad samo treba pokupiti mrvice i prnje i vratiti se na jednako žuti dio našeg planeta.

Arkturus:
Vrlo, vrlo interesantna misija.
Ovo što se događa nije viđeno od Apolla. Sonda s uzorcima je uzletjela s Mjeseca. Sad se treba za dva dana spojiti s mjesečevim orbiterom, zatim prebaciti kapsulu s uzorcima u orbiter, pa se otkvačiti od orbitera i ostat u orbiti, a orbiter treba krenuti prema Zemlji s uzorcima.
Tako će Kinezi sve manevre, za odlazak ljudi na Mjesec i povratak, savladati s automatskim sondama. Vidjet ćemo kako će izvesti ovo automatsko spajanje s mjesečevim orbiterom i prijenos uzoraka. Mislim da je to najzahtjevniji dio misije. A i ovo uzlijetanje je teško jer nema još Mjesečevog GPS-a, pa je orijentacija jako zahtjevna.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju