[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > MONTAŽE

Omegon Mount Mini Track LX2

(1/4) > >>

wannabe:
Naletio sam na ovaj tracker, pa me zanima mišljenje iskusnijih.
https://www.astroshop.eu/mountings/omegon-mount-mini-track-lx2/p,55040

Tu su i upute:
https://nimax-img.de/Produktdownloads/55040_6_EN_Instruction_Manual_Rev_A.pdf

Zapravo mi je želja imati teleskop, ali pitanje je kada će se ta želja ostvariti. Do tada bi ovo možda moglo utažiti potrebu za fotkanjem neba. Čak i da imam teleskop, svejedno bi dobro došlo za fotkanje na lokacijama koje nisu dostupne autom.
Jasno mi je kako je to predviđeno za širokokutne objektive, ali sam siguran da ću odmah probati fotkati i sa 200mm. Čini mi se kao super praktično rješenje bez baterija, ali me brine hoće li proizvoditi vibracije. To je glavni problem mojih DIY trackera. Čini mi se da je ovo prilično novo, pa sumnjam da ima praktičnih iskustava, ali i neka procjena bi mi bila zanimljiva.

Astrobobo:
Vidio sam, meni se čini jako fora. Kompaktan tracker za dobru cijenu. Jako dobar štos da mu ne trebaju baterije.

Markec:
Ima li koga ovdje da je kupio ovo čudo? Ovo zvuči kao super stvar u travel kitu za promatranje i jednostavnu astrofotografiju. Slina mi curi kad zamislim svoj 90mm mak u ruksaku sa tripodom i ovom stvarčicom  *zubko*

wannabe:
Ima, odmah sam bio naručio nakon povoljnog mišljenja Astrobobe.
Jedino još nisam imao prilike puno isprobavati. Ima tri fotke pomrčine Mjeseca s Jaruna https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=362.msg2598#msg2598. Za sada mjesečina, a i mala beba nisu dale prilike više isprobavati.
Iznenađujuće je mali i lagan. Čini mi se da dobro radi.

Astrobobo:

--- Citat: Markec - 02.08.2018. u 14:31:04 sati ---Ima li koga ovdje da je kupio ovo čudo? Ovo zvuči kao super stvar u travel kitu za promatranje i jednostavnu astrofotografiju. Slina mi curi kad zamislim svoj 90mm mak u ruksaku sa tripodom i ovom stvarčicom  *zubko*

--- Kraj citata ---

To je za wide field astrofotke, nikako za maksutove.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju